Servan Ott Fotografie: Korhoenen, Finland

Waar Scandinavië op vogelgebied o.a bijzonder is, is het zien van hoenders. Auerhoen, Hazelhoen, Moeras Sneeuwhoen en het korhoen komen ervoor, waar je de laatste in het late voorjaar het gemakkelijkste van de vier bij elkaar kan aantreffen.

Servan Ott Fotografie: Korhoenen, Finland

Een schitterende natuurbeleving om mee te maken en in Nederland nu nog uiterst zeldzaam (met alleen op de Sallandse Heuvelrug nog een aantal paren) en in Finland, omgeving Oulu, op een aantal weilanden het bolderen van dichtbij te horen is en te zien. Het fotograferen wel vanuit een schuiltent, de dieren zijn zeer schuw en bij het opmerken nemen ze de wieken. 

Servan Ott Fotografie: Korhoenen, Finland

Foto’s gemaakt op de hele vroege morgen een dag met heel mooi ochtendlicht en een dag met bewolking. Het laatste hoeft geen probleem te zijn voor de fotografie mits de bewolking licht is dan komen de kleuren en contrasten juist intenser uit.   

Servan Ott Fotografie: Korhoenen, Finland

Een keer deelnemen aan een vogelfotografie of natuurfotografie workshop?

Foto’s © Servan Ott Fotografie

%d bloggers liken dit: