Piano-koffieconcert door Lidia Ksiazkiewicz in Wognum

Piano-koffieconcert door Lidia Ksiazkiewicz in Wognum
Lidia Ksiazkiewicz

Op zondag 7 juli 2019 om 11.00 uur geeft Lidia Ksiazkiewicz een concert op de fraaie vleugel in de Protestantse kerk in Wognum. Lidia is een topper op zowel de piano als het orgel. De commissie is dan ook blij dat zij een pianoconcert komt geven. Het concert begint om 11.00 uur. Kaarten zijn via ticketonline35@gmail.com te reserveren. De entree bedraagt à € 15,00 incl. koffie en thee en indien niet uitverkocht voorafgaande aan het concert in de kerk. 

Zij speelt de volgende stukken:

  • Frédéric Chopin : Polonaise op.40 n°1
  • Ignacy Jan Paderewski : Valse mélancolique op.2 n°3
  • Frédéric Chopin : Ballade op.23 n°1
  • Frédéric Chopin : Nocturne en do-dièse mineur, op.post
  • Ignacy Jan Paderewski : Menuet op.14 n°1
  • Frédéric Chopin : Valse en mi-mineur, op.post
  • Frédéric Chopin : Etude op.10 n°3
  • Ignacy Jan Paderewski : Mélodie op.2 n°2
  • Frédéric Chopin : Etude op 10 n°12 (Révolutionnaire) 

Lidia Ksiazkiewicz werd in 1977 in de Poolse stad Poznan geboren. Ze behaalde haar einddiploma’s piano en orgel respectievelijk aan de conservatoria van Bydgoszcz en Poznan. Lidia Ksiazkiewicz won o.a. 1e prijzen en eervolle vermeldingen op concoursen in de Poolse hoofdstad Warschau (1994), Haarlem ( Concours César Franck, 2001), Graz, (Oostenrijk: Internationaal Concours Reger/Messiaen, 2003), Chartres (Frankrijk 2004) en Rimini (Italië, 2004).

Ze vervolgde haar opleiding in Frankrijk aan de Academie voor schone kunsten in Angers en won prijzen voor haar orgel- en klavecimbelspel aan het conservatorium van Saint-Maur. Verder maakte Lidia veel concertreizen door o.a. Frankrijk, Polen, Luxemburg, Nederland, Slowakije, Oostenrijk en Spanje. Ook treedt ze op als soliste voor radio en televisie, o.a. in Slowakije, Polen, Oostenrijk en Frankrijk. Nu is ze organist in de kathedraal van Laon en ze is begeleidend pianiste aan het Conservatorium in Straatsburg; bovendien treedt ze vaak op als jurylid bij internationale concoursen voor orgel en piano. Ze heeft ook verscheidene cd’s op haar naam staan voor zowel orgel en piano en ze schreef ook een boek over de invloeden van het pianotechniek op het orgelspel.

Het concert wordt gehouden in de protestantse kerk, Raadhuisstraat 15, 1687 AH Wognum – Kaarten zijn via ticketonline35@gmail.com te reserveren. De entree bedraagt à € 15,00 incl. koffie en thee en indien niet uitverkocht voorafgaande aan het concert in de kerk.  Verdere informatie: www.zingenenzo.com

%d bloggers liken dit: