Dorpsraad: ‘Houd vrachtverkeer buiten het dorp!’

Dorpsraad Andijk: 'Houd vrachtverkeer buiten het dorp!'

Andijk | APB – Donderdag a.s. gaat de Dorpsraad Andijk, samen met burgemeester Frank Streng (portefeuillehouder Verkeer) in gesprek met de heemraad van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier over de gevolgen van de aanpassingen van de Ged. Laanweg en andere wegen in de polder Het Grootslag.

’40 jaar soebatten over de Ged. Laanweg’

“Ondanks de aanpassingen op de Gedeputeerde Laanweg vinden er nog relatief veel aanrijdingen plaats op de kruispunten met de Kadijkweg en de Gerrit de Vriesweg. Sinds de oplevering van de aanpassingen van deze weg zitten we nu al op zeven aanrijdingen… Dat was niet de bedoeling van die aanpassingen! Maar uit onderzoek is gebleken dat er ook meer vracht- en werkverkeer over de Kleingouw gaat dan voor de aanpassingen. Ook dat was niet de bedoeling van die aanpassingen. We hebben als dorpsraad hiervoor gewaarschuwd! Maar kennelijk hebben we tegen dovemansoren gesproken, want in plaats dat het een verbetering zou opleveren voor de verkeersveiligheid hebben we te maken met meer ongevallen en meer vracht- en werkverkeer over de Kleingouw! Dit moet echt anders na 40 jaar soebatten over de Gedeputeerde Laanweg, want zo lang zijn de Andijkers al bezig met deze weg! Vandaar dat we donderdag 6 juni in gesprek gaan met de heemraad, een soort van wethouder van het waterschap, die de wegen in beheer heeft… “, aldus een woordvoerder van de dorpsraad.

“Middels vier grote posters willen we de heemraad duidelijk maken wat de aanpassingen voor gevolgen hebben! Want wie niet horen wil moet maar …zien!”

%d bloggers liken dit: