Gemeente Amsterdam raadt mensen af naar Amsterdam te reizen als het niet nodig is #OVstaking

Gemeente Amsterdam raadt mensen af naar Amsterdam te reizen als het niet nodig is #OVstaking
Gemeente Amsterdam: ‘Niet nodig om naar Amsterdam te reizen? Blijf thuis!’

Op dinsdag 28 mei is er een grote ov-staking. Er rijdt geen trein, metro, tram of bus. De veren varen niet. De IJtunnel is open voor fietsers en bromverkeer, zoals bromfietsers en canta’s. Medewerkers van de NS, stad- en streekvervoer leggen hun werk neer om hun wens voor beter pensioen kracht bij te zetten. Volg hier de laatste ontwikkelingen.

Gemeente Amsterdam raadt mensen af naar Amsterdam te reizen als het niet nodig is #OVstaking
Gemeente Amsterdam: ‘Ga niet naar Schiphol als het niet nodig is!’

“Reis dinsdag niet richting Schiphol en Amsterdam wanneer het niet nodig is. We verwachten door de ov-staking ernstige verkeershinder. Er is zeer beperkt treinverkeer tussen Schiphol en Amsterdam. De pendeltrein van en naar Schiphol is een noodvoorziening met beperkte capaciteit. Ondanks de inzet van de pendeltrein verwachten we hinder en vertraging voor reizigers in de regio Schiphol en Amsterdam. Verder is er geen openbaar vervoer. We raden reizigers aan om hun reis uit te stellen”, aldus de gemeente Amsterdam.


Gemeente Amsterdam raadt mensen af naar Amsterdam te reizen als het niet nodig is #OVstaking
Gemeente Amsterdam: ‘Maak gebruik van erkende taxiorganisaties’

Taxi

Neemt u een taxi? Maak gebruik van erkende taxiorganisaties. Houd rekening met langere wachttijden.


Gemeente Amsterdam raadt mensen af naar Amsterdam te reizen als het niet nodig is #OVstaking
Lege treinen op dinsdag 28 mei
Gemeente Amsterdam raadt mensen af naar Amsterdam te reizen als het niet nodig is #OVstaking

Treinen NS| Nederlandse Spoorwegen

Als gevolg van de landelijke pensioenactie in het OV zal er op dinsdag 28 mei in het hele land zeer beperkt tot geen treinverkeer mogelijk zijn. De NS kan niet aangeven welke treinen wel en welke treinen niet rijden en adviseert reizigers daarom op 28 mei niet met de trein te reizen. De NS probeert waar mogelijk enkele treinen te rijden; dit zal echter zeer beperkt en onvoorspelbaar zijn.

Wij zijn er om reizigers op een fijne, comfortabele manier van A naar B te brengen. Dit lukt ons mogelijk niet op dinsdag 28 mei. De vakbonden hebben een landelijke openbaar vervoersstaking aangekondigd in verband met de pensioenleeftijd. Helaas kunnen wij een betrouwbare uitvoering van onze dienstverlening nu niet garanderen. Houd er rekening mee dat bussen en regionale treinen onregelmatig of helemaal niet rijden. We proberen onze reizigers zo goed mogelijk op de hoogte te houden via deze landingspagina.


Wij betreuren het dat reizigers in het hele land de dupe dreigen te worden van een conflict waarin de OV-bedrijven geen partij zijn. De vereniging werkgevers openbaar vervoer (VWOV) vindt het extra wrang dat de vakbonden deze actie gepland hebben in tentamen- en (her)examentijd voor het MBO en HBO. De OV-bedrijven binnen de VWOV starten op dinsdag 28 mei de dienstregelingen op waar dat kan en mogelijk is. Dit is afhankelijk van het aantal werkwilligen. Welke lijnen kunnen rijden is pas dinsdag 28 mei bekend, de reis kan niet gegarandeerd worden. We adviseren je daarom om op 28 mei op deze pagina naar het actuele reisadvies te kijken alvorens je van huis gaat. Reizigers die niet flexibel zijn, moeten op 28 mei helaas zelf aanvullende maatregelen nemen om hun bestemming met zekerheid te bereiken.

Streekvervoer | Connexxion

De vakbonden hebben een landelijke openbaar vervoersstaking aangekondigd in verband met de pensioenleeftijd. Helaas kunnen wij een betrouwbare uitvoering van onze dienstverlening nu niet garanderen. Houd er rekening mee dat bussen en regionale treinen onregelmatig of helemaal niet rijden. We proberen onze reizigers zo goed mogelijk op de hoogte te houden via deze landingspagina.

Een woordvoerder van COnnexxion zegt: “Wij betreuren het dat reizigers in het hele land de dupe dreigen te worden van een conflict waarin de OV-bedrijven geen partij zijn. De vereniging werkgevers openbaar vervoer (VWOV) vindt het extra wrang dat de vakbonden deze actie gepland hebben in tentamen- en (her)examentijd voor het MBO en HBO. De OV-bedrijven binnen de VWOV starten op dinsdag 28 mei de dienstregelingen op waar dat kan en mogelijk is. Dit is afhankelijk van het aantal werkwilligen. Welke lijnen kunnen rijden is pas dinsdag 28 mei bekend, de reis kan niet gegarandeerd worden. We adviseren je daarom om op 28 mei op deze pagina naar het actuele reisadvies te kijken alvorens je van huis gaat. Reizigers die niet flexibel zijn, moeten op 28 mei helaas zelf aanvullende maatregelen nemen om hun bestemming met zekerheid te bereiken. “

Foto Taxi, Amsterdam door Skitterphoto Pexels.com
Foto Rijksmuseum door Pixabay Pexels.com
Foto Trein door Pixabay op Pexels.com

%d bloggers liken dit: