Olieverf én etenswaar: ontdekkingstocht per palet tijdens ‘AmuSant Twisk’

Olieverf én etenswaar: ontdekkingstocht per palet tijdens ‘AmuSant Twisk’

NUT Twisk organiseert op zondag 16 juni vanaf 12:00u voor de 3e keer een culinaire wandeling door haar monumentale dorp, tijdens de jaarlijkse teken- en schilderdag. AmuSant Twisk laat deelnemers amuses van professionele chefs uit de regio proeven, op zes unieke locaties in het dorp. Tijdens de wandeling kan worden meegekeken met de kunstenaars die Twisk die dag op doek vastleggen.

Twisk telt vele rijksmonumenten en een groot deel van het dorp is tot beschermd dorpsgezicht verklaard. De jaarlijkse teken- en schilderdag trekt dan ook al meer dan twintig jaar amateurkunstenaars naar het mooie dorp, om mee te dingen naar de publieksprijs die eind van de dag in het Dorpshuis wordt verkozen. 

In 2017 werd deze kunstwedstrijd voor het eerst gecombineerd met aandacht voor het smaakpalet. Ook dit jaar worden deelnemers aan AmuSant Twisk gastvrij ontvangen op zes bijzondere locaties in het dorp. Horecaondernemers die op deze plekken hun amuses en bijpassende wijnen presenteren zijn: De Post in Midwoud, De Torenschouw uit Opperdoes, Dorpshuis Twisk, Westfries IJs, Restaurant Halfweg en Twisker kok Paul Scholtes. Op verzoek na voorgaande edities zal AmuSant Twisk dit jaar feestelijk worden afgesloten in Theaterkerk Hemels, waar alle deelnemers na afloop van de wandeling van harte welkom zijn.

Geïnteresseerden vinden meer informatie op www.nuttwisk.nl, houden de Facebook-pagina van NUT Twisk in de gaten óf melden zich direct aan voor de wandeling via www.ticketkantoor.nl/shop/amusant2019

%d bloggers liken dit: