Raadsvragen VVD Medemblik: Hondenbelasting nog van deze tijd?

‘Hondenbelasting niet meer van deze tijd’

Wognum | De VVD-fractie wil van het college van burgermeester en wethouders van de gemeente Medemblik weten hoe het tegen hondenbelasting aankijkt. Aanleiding zijn de jongste perikelen rondom deze gemeentelijke belasting die hondenbezitters worden opgelegd.

Zo is er een petitie ingediend bij de Tweede Kamer om de Gemeentewet te wijzigen op dit punt. Een gemeente mag volgens de Gemeentewet hondenbelasting innen, maar steeds meer gemeenten stoppen met het heffen van deze belasting omdat het niet meer van deze tijd is. Het lijkt erop dat de gemeente Medemblik daar anders over denkt. Tot op de dag van vandaag wordt de belasting geheven. Voorgaande colleges waren niet van plan dit te schrappen.

De VVD diende raadsvragen in:

  • Is het college bekend met het burgerinitiatief ‘Stop Hondenbelasting’?
  • Zo ja, wat vindt het college daarvan?
  • Hoeveel euro is dit jaar daadwerkelijk besteed ten behoeve aan de honden en de eigenaren?
  • Is het inzichtelijk voor de inwoners waar dit aan is besteed?
  • Controleert de gemeente zelf de inwoners op het bezit van een hond? Of huurt de gemeente een extern bedrijf in?
  • Wat zijn de kosten van deze controles?
  • Hoeveel controles bij inwoners thuis hebben daadwerkelijk plaatsgevonden?
Gary Yanover
Gary Yanover van het burgerinitiatief 'Stop Hondenbelasting' haalde ruim 60.000 handtekeningen op van tegenstanders van de belasting. Hij vindt het achterhaald en wil dat gemeenten stoppen met het heffen ervan.  | Medemblik
De petitie werd ruim 60.000 keer ondertekend

Gary Yanover van het burgerinitiatief ‘Stop Hondenbelasting’ haalde ruim 60.000 handtekeningen op van tegenstanders van de belasting. Hij vindt het achterhaald en wil dat gemeenten stoppen met het heffen ervan.

Het NOS-journaal besteedde hier aandacht aan.

Foto door rawpixel.com op Pexels.com

%d bloggers liken dit: