Beleef het mee in Enkhuizen | KNRM zet de deuren van alle reddingstations open!

Op zaterdag 11 mei houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op de reddingstations. Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het reddingswerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Beleef het mee in Enkhuizen.

Op zaterdag 11 mei houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op de reddingstations. Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het reddingswerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Beleef het mee in Enkhuizen.

Op deze dag bedanken de 1.300 vrijwilligers van de KNRM de donateurs die het reddingswerk financieel mogelijk maken. De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de Redding Maatschappij een warm hart toedragen. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij de morele achterban voor de redders. Reddingbootdag is ook een uitgelezen moment voor niet-donateurs om kennis te maken met de KNRM en zich direct in te schrijven als nieuwe donateur!

Op zaterdag 11 mei houdt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag op de reddingstations. Reddingbootdag is dé dag om actief kennis te maken met het reddingswerk op het water, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM. Beleef het mee in Enkhuizen.

Demonstraties
Het is voor de 32 vrijwilligers KMRM reddingstation Enkhuizen dé gelegenheid om aan iedere bezoeker met trots en plezier het verhaal over afwisselende reddingwerk van de KNRM mee te geven. Zo horen ze mooiste verhalen en redenen waarom donateurs de Redding Maatschappij steunen. Als dank voor die vaak jarenlange steun halen de vrijwilligers op 11 mei alles uit de kast. Demonstraties, rondleidingen, films en activiteiten voor kinderen. En het allermooiste: waar mogelijk kunnen donateurs, net als echte redders, mee op de reddingboot.

Meevaren is geen garantie

De open dag wordt ieder jaar zó drukbezocht, dat meevaren helaas geen garantie is. Zeker nu wij door wet- en regelgeving gehouden zijn aan een maximum van 12 passagiers per vaartocht. Voor kinderen tot 16 jaar geld onder begeleiding van een volwassenen. De dienstdoende schipper bepaalt altijd ter plekke of er gevaren kan worden. Houd daar rekening mee.

Reddingbootdag duurt van 10:00 tot 16:00 uur en u vind KNRM reddingstation Enkhuizen op het terrein van de Compagnieshaven 3a

Ons programma bestaat uit :

  • Openstelling van het bemanningsverblijf met informatie over de KNRM.
  • Meevaren met de reddingboot alleen voor donateurs of zij donateur worden.
  • Verkoop van KNRM artikelen en de KNRM jaarwimpel.
  • Reddingsvlot Experience. Ervaar het gevoel in een reddingsvlot
  • Verse koffie, thee en limonade.
  • Ambulancedienst Noord Holland Noord
  • Speurtocht voor de kinderen.
  • 14:00 uur Fly-By van een NH90 Marine helikopter.
  • Het meevaren, de demonstraties en de aanwezigheid van de hulpdiensten is onder voorbehoud: we kunnen altijd een oproep krijgen!

Kijk op de website http://www.reddingbootdag.nl voor meer informatie over routebeschrijvingen, plaatselijke programma’s, richtlijnen voor bezoekers.

%d bloggers liken dit: