Zelfstandig kunnen stemmen met visuele beperking?

Zelfstandig kunnen stemmen met een visuele beperking?
Zelfstandig kunnen stemmen voor met visuele beperking? Gemeente Medemblik
GWT Medemblik

Op donderdag 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Heb je een visuele beperking? Dan kun je zelfstandig stemmen met behulp van een mal en audio-ondersteuning. Maar dat is slechts mogelijk in 20 gemeentes. “Helaas is de gemeente Medemblik daar niet bij. Wie dat wil kan in Alkmaar terecht, want je mag bij de komende verkiezingen van het Europees Parlement in elke gemeente in Nederland stemmen als je maar een kiezerspas hebt!

Je kunt ook vragen aan je eigen gemeente of voor de toekomst deze stemmogelijkheid gerealiseerd kan worden binnen jouw gemeente. Inwoners van de gemeente Medemblik kunnen dit ook aangeven bij de Gemeentelijke Werkgroep Toegankelijkheid Medemblik door een mailtje te sturen naar: gwtmedemblik@gmail.com. GWT Medemblik zorgt ervoor dat je verzoek op de juiste plaats terecht komt!

“Buiten dat, wij roepen de politieke partijen in de gemeente Medemblik op om ervoor te zorgen dat zo’n mal met audio-ondersteuning ook aanwezig is op het gemeentehuis in Wognum van de gemeente Medemblik”, aldus Gerrit van Keulen, coördinator van GWT Medemblik. “Dat moet te realiseren zijn! Toegankelijkheid is meer dan alleen aangepaste bushaltes…”

Op donderdag 23 mei zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Heb je een visuele beperking? Dan kun je zelfstandig stemmen met behulp van een mal en audio-ondersteuning.
Stemmen met een mal en audio-ondersteuning

Locaties

De dichtstbijzijnde locatie voor inwoners van West-Friesland kunnen desgewenst stemmen met mal en audio-ondersteuning in Alkmaar, in het stembureau aan de ‘t Rekerheem, Hof van Luxemburg 63, 1825 TC Alkmaar.

Andere plaatsen zijn: Almere, Amsterdam, Den Bosch, Den Haag, Grave, Haarlem, Haarlemmermeer, Hilversum, Leidschendam-Voorburg, Noordenveld, Renkum, Rotterdam, Sliedrecht, Utrecht, Veldhoven, Wormerland, Zaanstad en Zeist

Woon je niet in één van deze gemeentes?

Om te kunnen stemmen in een gemeente waar je niet woont heb je een kiezerspas nodig. Een kiezerspas vraag je aan in de gemeente waar je ingeschreven staat.

Waarom zelfstandig stemmen?

In het filmpje geven minister Bruins en verschillende ervaringsdeskundigen antwoord op deze vraag!

Meer informatie?

Voor meer informatie over de adressen van de genoemde plaatsen, ga naar de website van de Oogvereniging.

Informatie over de mal en audio-ondersteuning
Oogvereniging
Piet van Dommelenhuis
Churchilllaan 11 – 2e etage
3527 GV Utrecht
Algemeen nummer: 030–2992878
E-mail: info@oogvereniging.nl