Advertenties

Vos op Andijk! Slachting onder pluimvee

Vos op Andijk
Een vos heeft afgelopen nacht huisgehouden in een kippenren op Andijk Oost. Vanochtend werd de eigenaar van de kippen gewaar dat 20 van haar 26 kippen dood zijn achtergelaten door een vos.  Naar verluidt heeft de vos ook huisgehouden op andere locaties in Andijk.

Vos op Andijk
De paniekreactie van het pluimvee op de aanwezigheid van de vos en het feit dat de vogels niet kunnen vluchten, zorgt ervoor dat de vos meer dieren doodt dan noodzakelijk omdat zijn jachtinstinct wordt aangewakkerd totdat de rust weerkeert. Dit fenomeen wordt ‘surplus killing’ genoemd. Pluimveehouders doen er goed aan het nachthok ‘s avonds goed af te sluiten. Meer diervriendelijke tips lees je hier.

Advertenties

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.