Getuigen gezocht van beroving met geweld | Verdachte aangehouden voor vier steekincidenten hardlopers en fietsers

Zwaag – De politie is op zoek naar getuigen van een beroving die plaatsvond op de Kamille in de nacht van zondag 14 op maandag 15 april.

Een vrouw die over de Kamille fietste, werd in de nacht van zondag 14 op maandag 15 april door een onbekende man belaagd rond 00:10 uur. De man trok de vrouw van haar fiets en dwong haar om geld en bezittingen af te geven. De man mishandelde de vrouw en er ontstond een handgemeen tussen beiden. De vrouw wist zich kranig te verweren en de man rende weg een steeg in. De vrouw was erg geschrokken en liep lichte verwondingen op.

Van de man is het volgende signalement bekend: slank postuur, getint uiterlijk, leeftijd tussen de 25 en 45 jaar, tussen 1.70-1.75 m. lang, de man droeg donkere kleding.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is nog op zoek naar mensen die informatie hebben over dit incident of over de onbekend gebleven man.

Heeft u informatie die kan helpen bij het onderzoek, of denkt u te weten wie de onbekende man op de fiets is? Belt u dan s.v.p. met de politie via tel.nr. 0900-8844 en vermeldt u alstublieft als kenmerk referentienummer 2019070630 erbij. Alvast hartelijk dank!

Verdachte aangehouden voor vier steekincidenten hardlopers en fietsers

Noord-Holland – Een 23-jarige man uit Julianadorp is woensdagavond aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een reeks steekincidenten in november 2018 en januari 2019. De incidenten vonden plaats in Castricum, Egmond aan den Hoef en Barsingerhorn.

De incidenten

Op donderdag 22 november werden een 18-jarige en een 52-jarige vrouw uit Limmen aangereden door een auto en daarna met een voorwerp gestoken. De slachtoffers waren aan het fietsen en hardlopen over de Zanddijk in Castricum.

Een 18-jarige vrouw uit Egmond aan den Hoef raakte op een zelfde soort wijze gewond toen zij op 26 november een rondje aan het hardlopen was op de Rinnegommerlaan in haar woonplaats.

Zaterdag 26 januari werd een 15-jarig meisje tijdens het fietsen gepasseerd door een auto en werd tijdens het passeren, met een scherp voorwerp in haar arm geraakt. Dit gebeurde op de Heerenweg in Barsingerhorn.

Het onderzoek

Het was voor de politie enige tijd onduidelijk of de automobilist die betrokken was bij deze incidenten, dezelfde was en of er een verband was tussen de misdrijven. Na uitgebreid onderzoek door de informatie en sporen uit de vier afzonderlijke onderzoeken aan elkaar te koppelen, kwam de recherche echter op het spoor van de 23-jarige verdachte. Op deze manier kon ook de link tussen de vier incidenten worden gelegd.

Tips

In totaal zijn er ruim 150 tips binnengekomen naar aanleiding van onder andere de getuigenoproep in de uitzendingen van Opsporing Verzocht en Bureau NH. Deze hebben zeker een bijdrage geleverd aan het onderzoek en het rechercheteam is tipgevers en getuigen hiervoor dankbaar.

Voorgeleiding

De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris die zal bepalen of de man in bewaring zal worden gesteld.

%d bloggers liken dit: