Aanhoudingen o.a. in Andijk voor productie en handel synthetische drugs | Hennepkwekerij aangetroffen na waterlekkage

Aanhoudingen o.a. in Andijk voor productie en handel synthetische drugs
Andijk – Door de districtsrecherche Zaanstreek-Waterland is onderzoek gedaan naar personen die zich zouden bezighouden met de productie en handel in synthetische drugs.

Op maandag 1 april 2019 leidde dat onderzoek uiteindelijk tot de aanhouding van drie verdachten en zoekingen op drie locaties waaronder in Andijk.

De zoekingen in Purmerend, West-Beemster en Andijk resulteerden in het aantreffen van vele tientallen kilo’s geproduceerde Xtc-pillen, tientallen kilo’s MDMA, tientallen kilo’s grondstoffen ten behoeve van de productie van synthetische drugs, een tabletteermachine en een vuurwapen.

Twee verdachten, een 46 jarige man uit Andijk en een 64 jarige man uit West-Beemster zitten in voorlopige hechtenis. De raadkamer van de rechtbank heeft deze afgelopen week met respectievelijk 90 en 30 dagen verlengd.

Hennepkwekerij aangetroffen na waterlekkage

Heerhugowaard – Agenten ontdekten vrijdag in een woning aan de Anna Polaktuin in Heerhugowaard een flinke hennepkwekerij. Dit na een melding van waterlekkage.

Ingenieuze stroominstallatie hennepkwekerij

In de woning werden bijna 700 platen aangetroffen. Ook was er sprake van diefstal stroom en water. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij. De kwekerij is door een gespecialiseerd bedrijf ontruimd. 
Foto politie Noord-Holland Noord

%d bloggers liken dit: