Advertenties

IVN viert Pasen met eieren en kuikentjes

Kipkuiken 22-4-19
Zeg je Pasen, dan zeg je bloemen, hazen, lammetjes en lenteweer. Maar dé symbolen van het Paasfeest zijn natuurlijk eieren en kuikens. Op Tweede Paasdag, maandag 22 april, is er bij het IVN in het Streekbos Paviljoen een inloopmiddag die geheel aan deze paassymbolen is gewijd. Er wordt van alles verteld over eieren, over hoe kuikens eruit kruipen en over welke dieren nou eigenlijk precies eieren leggen. Wist je bijvoorbeeld dat blauwe reigers blauwe eieren leggen? En dat heel veel vogelsoorten eieren leggen met spikkeltjes erop?

Er is een speciale kuikenquiz én er komen échte kuikens langs; pasgeboren kippen en kwarteltjes van kinderboerderij SKIK in Hoogkarspel. De middag begint om 14:00 uur en voor al uw eiervragen en kuikenkwesties zijn Heleen Peerdeman en Mychel Cornelissen van de partij.

Fotobijlage: kuikjens Toos Brink

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.