Advertenties

Belastingdienst FIOD: Grootschalige verkeerscontrole zet 23 automobilisten aan de kant van de weg

imageHeerhugowaard – Op dinsdag hield de politie een grootschalige verkeerscontrole op de Pannekeetweg in Heerhugowaard. Aan de controle werd deelgenomen door de Rijksdienst voor het Wegverkeer, de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM), Douane, Belastingdienst en Deurwaarders, studenten van de opleiding Handhaver Toezicht en veiligheid Politie (HTVP) en de Provincie Noord-Holland.

Door de belastingdienst zijn 4619 voertuigen gescand met een Automatische Nummerplaatherkenning (ANPR). In drieëntwintig gevallen leverde dit een ‘hit’ op van mensen die nog een belastingschuld hebben. Door de Douane zijn vrachtwagens, personenauto’s, bestelbusjes en lading gescand met een röntgenapparaat, hierbij zijn geen bijzonderheden aangetroffen.

Tijdens de controle zijn in totaal 403 voertuigen gecontroleerd, waarbij 51 bekeuringen zijn uitgeschreven. Er werd onder anderen geschreven voor het rijden zonder rijbewijs,  niet dragen van een veiligheidsgordel, niet handsfree bellen en diverse technische gebreken (gladde banden, defecte verlichting, defecte of onvolledige trekhaak/hulpkoppeling, te weinig zicht door het voorraam, ontbreken van spiegels en overbelading).

Daarnaast zijn de volgende resultaten behaald:

  • Twee bestuurders zijn aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs (amfetamine, cocaïne en HTC). Deze bestuurders hebben direct hun rijbewijs in moeten leveren.
  • Tegen twee personen bleken nog boetes open te staan (52  en 1100 euro). Dit is meteen betaald. Een andere persoon werd aangehouden omdat tegen hem nog een hechtenis open stond van twaalf dagen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.