Waarnemend burgemeester Koggenland benoemd

In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Koggenland heeft de commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, Arthur van Dijk, besloten de heer J. (Jan) Franx te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Koggenland.

De huidige burgemeester R. (Rob) Posthumus is per 1 april 2019 gestopt vanwege het bereiken van de 70-jarige leeftijd.

Op verzoek van de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Koggenland is de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester voortijdig stop gezet. De vacature voor een vaste kroonbenoemde burgemeester wordt voorlopig niet opnieuw opengesteld. Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten waar vaststaat dat de periode zonder vaste burgemeester langer dan drie maanden gaat duren.

De heer Franx is wethouder van de per 1 januari 2016 gevormde gemeente Gooise Meren. Van 2003 tot 2013 was hij wethouder in de gemeente Enkhuizen. Daarvoor heeft hij diverse functies in de zorg vervuld.

De heer Franx is 58 jaar en lid van de VVD.

De waarnemend burgemeester zal per 8 april 2019 in functie treden.