Aanhouding in onderzoek overlijden 17-jarig meisje

Aanhouding in onderzoek overlijden 17-jarig meisje | Schagen | Brijder Verslavingszorg

Aanhouding in onderzoek overlijden 17-jarig meisje

Schagen – In het onderzoek naar het overlijden van een 17-jarig meisje na gebruik van MDMA (ook bekend als ‘ecstacy’ en ‘xtc’) in december vorig jaar, heeft de politie een 32-jarige verdachte uit Winkel aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de drugs te hebben geleverd.

Op zaterdag 1 december 2018 omstreeks 01.40 uur kreeg de politie melding dat het Schagense meisje onwel was geworden in een woning in Schagen, nadat zij eerder op de avond MDMA had ingenomen. Het meisje werd door ambulancepersoneel gereanimeerd en met spoed overgebracht naar het Medisch Centrum in Alkmaar.

Bij aankomst in het ziekenhuis bleek zij ondanks intensieve medische hulp te zijn overleden. De recherche heeft uitgebreid onderzoek gedaan, zoals het horen van een groot aantal getuigen en het instellen van forensisch en toxicologisch onderzoek. Daaruit is gebleken dat sprake is geweest van een overdosis MDMA.

Bij de aanhouding van de verdachte afgelopen woensdag trof de politie een grote hoeveelheid MDMA in zijn huis aan. De man wordt verdacht van de handel in harddrugs aan een minderjarige en het bezit van een grote hoeveelheid harddrugs. Hij wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. In deze zaak zijn ook twee andere verdachten aangehouden. Zij zitten niet meer vast, maar zijn nog wel verdachte. Hun eventuele betrokkenheid is onderdeel van het onderzoek.


Hulp nodig?

MDMA staat voor 3,4-MethyleenDioxyMethAmfetamine

Ecstasy of xtc is de straatnaam voor pillen of poeders die onder meer de stof MDMA bevatten. Deze tabletten bevatten soms ook andere stoffen dan MDMA, bijvoorbeeld mCPP en PMMA. De stof MDMA staat sinds 1988 op Lijst 1 (harddrugs) van de Nederlandse Opiumwet. MDMA wordt in de scheikundig puurst mogelijke vorm verkocht in de vorm van zandkleurige kristallen.Drugs geven prettige effecten. En partydrugs kunnen nét dat beetje extra energie geven op een feest. Gebruikt u regelmatig of dagelijks partydrugs, dan is er sprake van gebruik uit gewoonte of bent u verslaafd. De bekendste partydrugs zijn XTC, speed, coke en GHB.

Brijder kan hulp bieden. Neem vrijblijvend contact op met Brijder. Dat geldt ook voor ouders die met vragen zitten over het drugsgebruik van hun kind(eren).

Foto DEA Public Domain

%d bloggers liken dit: