IVN: Van tegeltuin naar groen paradijs | Leve de lente!

Van tegeltuin naar groen paradijs

Groen, gezond en als je het slim aanpakt nog goedkoop ook, wie wil dat nou niet? Steeds meer tuinen liggen tegenwoordig vol met tegels, maar een groene tuin, vol bloemen en planten, is eigenlijk in alle opzichten veel beter. Beter voor bijvoorbeeld bijen, beter voor de afwatering en beter voor de gezondheid – al spittend en schoffelend haal je de bewegingsnorm immers met gemak! Je kan bloemen neerzetten, kiezen voor een prieeltje vol schaduw of bijvoorbeeld tomaten en aardbeien gaan kweken.

Ideeën genoeg, maar hoe begin je met zoiets? En hoe pak je het slim aan, zodat je met weinig moeite veel resultaten boekt? Hovenier Sander Hoogland, van Floridus Tuin & Groen, weet hier alles van en deelt zijn kennis graag met eenieder die geïnteresseerd is.

Zondag 31 maart is hij tussen 14:00 en 16:00 uur aanwezig in het Streekbos Paviljoen voor een heuse tuin-inloopmiddag. Wilt u weten welke planten het minste werk vergen? Met welke bloemen u de meeste vlinders lokt? Hoe je de boel zo inricht dat het wat groter en ruimer oogt? Kom langs en kom het te weten, u bent van harte welkom!

Fotobijlage: 3 tuinbloemen Toos Brink

Volgend onderwerp!

Leve de lente!

Leve de Lente - Bovenkarspel

Eind maart, bijna april. De winter loopt op haar laatste benen, de lente rammelt aan de deur. De blaadjes beginnen voorzichtig weer met groeien, de zon laat zich vaker en langer zien en de vogels worden meer en meer actief.

Voor kinderen en (groot)ouders die dit mooie moment willen vieren is er zaterdag 30 maart in het Streekbos Paviljoen een klein feestje. Het verhaal begint om 18:30 uur bij IVN West-Friesland en de toegang is gratis.

Aansluitend wordt er gezamenlijk door het Streekbos gewandeld van het licht naar de schemering. IVN-vrijwilligers vertellen een spannend verhaal over winterheks Holica, waar afscheid van genomen wordt, over de kleuren van de regenboog en over de komst van de lentefee. Als afsluiting mag iedereen een wenshart maken. Een vrijwillige bijdrage voor de onkosten is welkom.

Fotobijlage: Heks Holica  Toos Brink

%d bloggers liken dit: