Maandag stakingen openbaar vervoer

Staking openbaar vervoer

Het openbaar vervoer krijgt te maken met een werkonderbreking van 66 minuten. Op maandagochtend 18 maart is er vanaf 6.00 uur (aanvang dienst) beperkt of geen OV in delen van Nederland en dan met name in Rotterdam, Amsterdam en Den Haag en de provincie Limburg. Dat betekent dat bussen, trams, metro’s en treinen pas vanaf 7.06 uur gaan rijden.

Op maandag 18 maart houden een aantal vakbonden een staking: in de bouw, de metaal en de schoonmaak wordt het werk neergelegd. Het OV-personeel legt op maandag het werk tijdelijk neer om te strijden voor een beter pensioen.

De NS heeft besloten de hele dienstregeling morgen te verschuiven tot na de korte staking in de vroege ochtend. Van 06.00 tot 07.06 uur rijden er vanwege een pensioenstaking geen treinen. Normaal komt er vanaf ongeveer 05.00 uur al wat treinverkeer op gang, maar dat is er morgen dus niet bij.

Reizigers die morgen na 07.06 uur de trein willen nemen, krijgen van de spoorwegen het advies voor vertrek de NS-app of de reisplanner te raadplegen. Kijk ook op