Lezingavond Natuurreis door Servië

Lezingavond Natuurreis door Servië
Blauwtjes op een drol
Lezingavond Natuurreis door Servië

Woensdag 27 maart vertelt Tjalling Jamesover zijn 11-daagse veldtocht door het noordelijke deel van Servië. Een gefilmd reisverslag (met geluid) over de bijzondere natuur, oude cultuur en indrukwekkende landschappen. Start film/lezingavond om 20.00 uur bij IVN in de bovenzaal van het Streekbos Paviljoen. Gratis entree, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. In verband met beperkte ruimte aanmelden!

Lezingavond Natuurreis door Servië
Ovcar–Kabal Gorge

Vojvodina maakt deel uit van de Pannonische laagvlakte in het noordelijk deel van Servië.

Nabij Belgrado stromen de Sava, de Tanis en de Tisza in de schöne grauwe Donau. Alleen de Scharrelaar is blauw. Nabij het drielandenpunt met Kroatië en Hongarije zijn vloedbossen te vinden. Tussen Donau en Karpaten liggen de Deliblatska sands met ellipsvormige zandduinen.  Zuidelijker kronkelt het water diep door het kalksteengebergte in de Ovcar Kablarkloof. Bijeneters vliegen samen op met oeverzwaluwen en lammergieren kiezen het luchtruim terwijl grondeekhoorns op de grond blijven, bij deze Servische kampeertocht.  

Lezingavond Natuurreis door Servië
Schapen in de Steppe van de Banaat

Foto’s Tjalling James