Alles over de verkiezingen – #PS2019 – #PS19 – #PS19NH

Kijk hieronder!

Als je nog niet weet op welke partij je wilt gaan stemmen dan kun je aan de hand van de STEMWIJZER je keuze bepalen voor de provinciale staten en met MIJN STEM die van het waterschap (of hoogheemraadschap).

Wil je weten hoe je iemand kunt machtigen of heb je problemen met de toegankelijkheid van informatie (verkiezingsprogramma’s) of van het gebouw wat wordt het stemlokaal is kijk dan op ONBEPERKT STEMMEN

Waar kun je stemmen binnen de gemeente Medemblik?
Bekijk deze overzichtskaart
Hieronder de 4 locaties in Andijk

2 Reacties

 1. Uit een artikel van Suzanne Moerkerk in het NHD gisteren blijkt dat de tekst van de Stempas niet helemaal juist is. Daarin staat: ‘Waar kunt u stemmen? U kunt met deze stempas stemmen in alle stemlokalen in uw gemeente’. Echter uit het artikel blijkt het volgende: ‘De woordvoerder van de gemeente wist het mij te vertellen. Als inwoner van Velsen-ten-zuiden-van-het-Noordzeekanaal, kan ik alleen voor de waterschappen stemmen in een lokaal aan de zuidzijde van het kanaal.
  Waarom? Velsen-Noord ligt in een ander waterschap. Een deel van de gemeente ligt in een ander schap, de realiteit in meer (samengestelde) gemeenten. Dus aan alle mensen die woensdag een vakje kleuren voor het waterschap, let op waar je die stem kunt laten horen’. Toch wel vrij slordig die onjuiste informatie in de Stempas.
  Groet – James van der Gulik, Andijk

  Like

 2. De Provinciale Statenverkiezing is feitelijk ook een bijdrage aan de indirecte verkiezing van de Eerste Kamer door de Provinciale Staten waarbij je dan echter als kiezer niet je eigen afwegingen kunt maken en het bij de Provinciale Statenverkiezing om Noord-Holland gaat en bij de Eerste Kamer om de nationale politiek.
  Bij het Waterschap gaat het vooral om technische invullingen van beleid dat politiek vooral op gemeentelijk, provinciaal en nationaal gebied wordt uitgedacht. Waterschappen kunnen zo best bij een ministerie worden ondergebracht en dan gecontroleerd door politici, waarbij de Waterschappen beter van elkaar kunnen leren door op een ministerie centraal ervaringen en expertise te verzamelen. Een Waterschapsverkiezing is dan overbodig. Voor een leek is het ook moeilijk te beoordelen wat in de praktijk bij waterschap beheer technisch goede oplossingen zullen zijn, een extra reden om maar te stoppen met de Waterschapsverkiezing.

  James van der Gulik, Andijk

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: