Advertenties

Op safari door De Skôot

De Skôot

Voor een stuk ‘pure natuur’ hoef je niet helemaal naar de Veluwe of de Wadden. Dichter bij huis, in Opperdoes, in ons eigen West-Friesland, kun je ook terecht.

Zondag 24 maart geeft IVN-gids Jan Flink een rondleiding door De Skôot, een waterrijk broedgebied waar je onder andere bergeenden, grutto’s en kiekendief kunt tegenkomen.

Ooit landbouwgrond en deels dijk is De Skôot recentelijk heringericht en omgetoverd tot een stuk nieuwe natuur waar water centraal staat. Overtollige regenval wordt hier opgevangen en verschillende dieren profiteren daar weer van. Tijdens de rondleiding, die wordt georganiseerd in samenwerking met Landschap Noord-Holland, wordt van alles verteld over dit gebied en over wat er zoal leeft en groeit.

De wandeling begint om 10:30 uur en de groep vertrekt vanaf de parkeerplaats aan het eind van De Noord, zijweg van het Zwartepad in (noord) Opperdoes. Deelname is gratis, c.q.een vrijwillige bijdrage. Trek laarzen of stevige schoenen aan om dit gebied (eventueel) te betreden.

Fotobijlage: De Skôot Toos Brink

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.