Fietspad Afsluitdijk afgesloten voor fietsers – dijkwerkzaamheden

PhotoFunia-1551794995
De Afsluitdijk wordt afgesloten voor fietsers

Vanaf 1 april 2019 tot 1 april 2022 is het fietspad op de Afsluitdijk afgesloten. Het versterken van de Afsluitdijk is een grote klus. De veiligheid voor weggebruikers én voor de mensen die het werk uitvoeren staat voorop. Om het werk aan de kant van de Waddenzee veilig te kunnen uitvoeren wordt het fietspad tussen 1 april 2019 en 1 april 2022 afgesloten. Dit gebeurt afwisselend tussen Den Oever-Breezanddijk en Den Oever-Kornwerderzand. Voor voetgangers en (brom)fietsers wordt vervangend vervoer geregeld in de vorm van een fietsbus.

Voetgangers en (brom)fietsers kunnen tijdens de afsluiting van het fietspad kosteloos gebruik maken van een fietsbus, daarin kunnen ook (brom)fietsen vervoerd worden. De bus rijdt eens per uur en vervoert per rit ongeveer 15 fietsen en 25 personen. De dienstregeling wordt binnenkort op deze site bekend gemaakt. De exacte locaties bij Den Oever, het Monument, Breezanddijk en Kornwerderzand worden tevens voor 1 april bekend gemaakt.

Afsluitingen 2019

De momenten waarop een deel van het fietspad is afgesloten in 2019 (het overzicht afsluiting fietspad 2020 tot 1 april 2022 volgt later dit jaar):
April-juni: Den Oever – Breezanddijk
Juni-december: Den Oever – Kornwerderzand
December-januari: Den Oever – Breezanddijk

Mindervalidenvoertuigen

Vanwege de afmetingen is het niet mogelijk gesloten mindervaliden-voertuigen (bijvoorbeeld een Canta) in de fietsbus te vervoeren. Voor mindervalide gebruikers van een dergelijk voertuig wordt er per geval in overleg naar een geschikte oplossing gezocht. Daarvoor kunt u contact opnemen met Loket Afsluitdijk 0800-6040 of loket@deafsluitdijk.nl 
Open mindervalidenvoertuigen, de zogenaamde scootmobielen, kunnen wel meegenomen worden in de fietsbus.