Politie zoekt automobilist in verband met verdachte situatie | Beelden verdachten van oplichting in Opsporing Verzocht

Hoorn – De politie is op zoek naar een automobilist(e) van een witkleurig klein model auto, die in de nacht van zaterdag op zondag over de Weel reed.

De politie kreeg in de nacht zaterdag op zondag de melding dat een vrouw van haar fiets was gevallen, nadat een man haar rond 03.00 uur uit het niets had benaderd op het bruggetje op de Weel.

Wat de man precies van plan was, is vooralsnog onbekend. Omdat er een  kleine witte auto kwam aanrijden, mogelijk van het merk Peugeot, fietste de man snel weg.

De politie is op zoek naar de bestuurder van deze witte auto. Deze bestuurder kan een belangrijke getuige zijn en hij of zij reed de fietsster die nacht voorbij en reed verder de brug op de Weel over.

Bent u die bestuurder? Neemt u dan s.v.p. contact op met de politie in Hoorn via het telefoonnummer 0900-8844.


Opsporing verzochtBeelden verdachten van oplichting in Opsporing Verzocht

Balk, Halfweg, Lelystad – Op dinsdag 5 maart wordt aandacht besteed aan een oplichtingszaak (phishing via sms) in Opsporing Verzocht.

Wat is er gebeurd

Een bedrijf uit Balk (Friesland) bleek in augustus 2018 na ontvangst van een phishing sms een paar duizend euro te missen. Een medewerker van het bedrijf ontving een sms van de bank dat zijn reader gekoppeld moest worden aan zijn mobiele telefoon. Nadat hij op de bijgevoegde link klikte kwam hij terecht op een scherm dat als twee druppels water leek op een echte bankinlog. Na het inloggen kreeg hij de melding dat de koppeling gelukt was. Kort daarop bleek dat er een paar duizend euro van de rekening was afgeschreven.  Dat geld was overschreven naar een rekening van een zogenaamde geldezel. Dit is een term voor mensen die door criminelen geronseld worden om hun rekening en betaalpas afstaan.

Van de bankrekening waar het geld op werd gestort werden later meerdere keren geld opgenomen bij geldautomaten in casino’s in Halfweg en Lelystad. De beelden van de verdachten die het geld pinnen van de betreffende rekening worden dinsdagavond getoond in Opsporing Verzocht. Diezelfde avond staat om 20.30 uur ook het beeldmateriaal op onze site.

Uitzending en tips

Op dinsdagavond 20.30 uur is Opsporing Verzocht te zien op NPO 1. De volgende dag, woensdag, is de herhaling te zien omstreeks 11.40 uur op NPO 2. Herkent u de verdachten? Bel met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. Blijft u liever anoniem, bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.


45842056_2485625651447528_1604521896848654336_n
MEER INFORMATIE? KLIK OP DE AFBEELDING!
Meedoen? Mail naam, adres en GSM-nummer naar dorpsraadandijkgmail.com

%d bloggers liken dit: