AD: Minder misdrijven in 2018 in de gemeente Medemblik dan in 2017

image

Het was in 2018 volgens AD MISDAADMETER een stuk veiliger geworden in de gemeente Medemblik dan in 2017.

Over de hele linie aan misdrijven zakte de aantallen. Er waren minder woninginbraken, minder autokraken, werden er minder auto’s gestolen, minder mishandelingen gepleegd en minder vernielingen aangericht. Ook het aantal overvallen en zakkenrollen daalde in 2018 ten opzichte van het jaar daarvoor.

Daarmee komt de gemeente Medemblik nu op de 201ste plaats terwijl het in het vorige jaar nog op plek 188 stond. Op de 1ste plaats staat Amsterdam en is daarmee de onveiligste gemeente van Nederland. Het veiligst is het in de gemeente Dinkelland die op de laatste plaats eindigde: 376.

Regionaal gezien is het overigens weer veiliger in Hollands Kroon (324ste plaats) en Koggenland (256). In Enkhuizen is het weer onveiliger dan in onze gemeente. De haringstad eindigde op de 149ste plaats. Hoorn is met plaats (54) samen met Heerhugowaard (84) de onveiligste buurgemeenten.

Zelf kijken om welke misdrijven het gaat en wat de uitkomsten zijn van het onderzoek van het AD? Kijk op de website van het AD

%d bloggers liken dit: