WonenPlus zoekt vrijwilligers

logo
WonenPlus is op zoek naar vrijwilligers die bereid zijn om ouderen, mensen met een handicap en mantelzorgers te ondersteunen in het langer zelfstandig thuis blijven wonen. Er is vooral vraag naar tuinvrijwilligers en chauffeurs.

WonenPlus is onderdeel van MEE & de Wering en biedt ondersteuning aan iedereen die even een steuntje in de rug nodig heeft. Dit doet WonenPlus met praktische activiteiten zoals; helpen bij de administratie, vervoersritjes van A naar B, vriendschappelijk huisbezoeken, kleine klusjes in en om het huis en tuinhulp.

Bij de abonnees is er een grote vraag naar deze diensten. Vaak is hun kleine tuintje een bron van vreugde geweest, maar kunnen zij door ouderdom of ziekte deze niet meer onderhouden. En een chauffeur die op tijd een abonnee zonder eigen vervoer ophaalt en even blijft wachten bij bijvoorbeeld een ziekenhuis bezoek, geeft een veilig en rustig gevoel die onze doelgroep erg aanspreekt.

De vrijwilligers halen ook wat uit de diensten. Door het onderhouden van tuintjes op vaste adressen gaan tuinvrijwilligers verwaarlozing tegen en bouwen tegelijkertijd een vriendschappelijk contact op met een buurtbewoner/ster. Hetzelfde geldt voor de chauffeurs, die met simpele ritjes meer ontdekken van de omgeving en mensen van West-Friesland.

Voor informatie en een kennismakingsgesprek kunt u contact op nemen met de coördinatoren:

Voor meer informatie over WonenPlus, ga naar https://www.meewering.nl/ik-zoek-hulp/individuele-ondersteuning/wonenplus/.

%d bloggers liken dit: