Vier mannen aangehouden na woningoverval | Twee verdachten aangehouden na beroving 14-jarig meisje

Lutjebroek – In de nacht van zondag 24 op maandag 25 februari werd een bewoner van de Begonialaan overvallen in zijn woning.

Rond 00.30 uur drongen 4 à 5 mannen zijn woning binnen. Het slachtoffer werd door hen mishandeld. De indringers namen apparatuur mee en vluchtten in een personenauto.  Agenten zagen deze auto op de Pieter Janszoon Jongstraat rijden. De bestuurder parkeerde het voertuig daar op de stoep. De vier inzittenden werden gecontroleerd; een 29-jarige man uit Medemblik en een 27-, 28-jarige en 40 jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De drie mannen werden aangehouden. De politie doet nog onderzoek naar eventuele andere verdachten.

Het slachtoffer had een verwonding aan zijn hoofd en werd hiervoor in het ziekenhuis behandeld. 

Vlak voorafgaand aan de aanhoudingen werd op de Pieter Janszoon Jongstraat door een fietsster een telefoon afgegeven aan de politie. Zij had deze op straat gevonden. De politie zou graag met deze fietsster in contact willen komen. Dit kan via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).


Twee verdachten aangehouden na beroving 14-jarig meisje

Grootebroek – Een 15-jarig meisje uit Hem en een 16-jarig meisje uit Hoorn zijn zondagavond aangehouden na een beroving aan de Zesstedenweg.

Rond 18.30 kreeg de politie een melding van een straatroof aan de Zesstedenweg in Grootebroek. Een  vrouw werd door twee meisjes aangesproken. Ze wilden dat het slachtoffer haar spullen zou afstaan maar zij ging hier niet op in. Hierop ontstond een worsteling. Het slachtoffer werd beroofd van haar iPad waarna de verdachten wegrenden in de richting van het station. De politie is direct een zoekactie gestart en met succes. De twee verdachten werden bij het station aangehouden. Zij zijn meegenomen naar het politiebureau.

%d bloggers liken dit: