IVN West-Friesland: Film West-Friesland en zijn omringdijk | Een bos vol verborgen natuur

WF Museum 10-3-19

Film West-Friesland en zijn omringdijk

Noord-Holland op zijn mooist. Een oud monument van 126 km lang, met bochtige dijkwegen, prachtige vergezichten en molens. Over deze boeiende omringdijk en zijn karakteristieke (ontstaan)geschiedenis vertoont IVN West-Friesland.op zondagmiddag 10 maart een film van 70 minuten. Aanvang 14.00 uur in de bovenzaal van het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. Samenstelling film Wien Hoekzema en Kees Langedijk. Kosten € 4.- p.p.

Aanmelden www.ivn-westfriesland.nl/activiteiten

Cultureel erfgoed

Ga mee op ontdekkingstocht langs het erfgoed van West-Friesland Twee dames in WF historische klederdracht verbinden de filmthema’s. O.a. de geschiedenis van de dijk met de watersnoodramp van 1916. Waar ligt het verdronken dorpje? En wat heeft Floris de V en Radboud in Medemblik te maken gehad met de omringdijk? Het tweede filmdeel gaat over hedendaagse toeristische attracties met een historisch verleden en oude steden. B.v. de betekenis van de naam Hoorn en de straatnaam het Dampten. De geschiedenis van de kaasmarkt in Alkmaar wordt verwoord door een echte ‘kaasvader’, en vragen over de film worden na afloop beantwoord.


Wilgenkatjes 9-3-19

Een bos vol verborgen natuur

Op het eerste gezicht lijkt het Streekbos geen heel enerverend stukje natuur. Maar wie beter kijkt, ontdekt al snel dat het er wel degelijk wemelt van de dieren en planten. Op zaterdag 9 maart kan iedereen dit zelf ontdekken, bij de maandelijkse inventarisatie van het zogeheten Ecoproject, het rijkste stukje natuur van het bos.

IVN-gidsen verzamelen al 10-tallen jaren gegevens over de flora en fauna van het Streekbos. Deze informatie wordt gedocumenteerd in een mappenbestand die voor iedereen toegankelijk is in de IVN-ontvangstruimte.

Insecten, vogels, paddenstoelen, rietstengels, onder leiding van IVN-gids Hans Verhoeven leert u beter te kijken, leert u dat ogenschijnlijk ‘lege’ stukjes natuur in werkelijkheid barsten van het leven.

Deelname is gratis en begint om 9:30 uur, verzamelen om 9:00 uur bij IVN West-Friesland in het Streekbos Paviljoen, naast restaurant IJgenweis.

Klein hoefblad 9-3-19
Fotobijlage Westfries Museum Hoorn: Toos Brink    
Foto’s Klein hoefblad en Wilgenkatjes, beiden voedsel voor bijen Hans Verhoeven
Advertentie
%d bloggers liken dit: