Verdachten inbraak aangehouden | Dronken achter het stuur

Hoorn – Op zaterdagmorgen hield de politie twee personen aan wegens vermoedelijke inbraak in een garagebox. Het gaat om mannen van 17 en 20 jaar oud uit Hoorn.

Omstreeks 04.30 uur zag de politie de twee personen staan op de Veemarkt. Om hen heen lagen een aantal goederen zoals golfattributen en gereedschap. Op de vraag van de politie waar de spullen vandaan kwamen, werd een heel vaag en ongeloofwaardig antwoord gegeven.

Een tweede politiepatrouille ging op onderzoek uit en vond in de directe omgeving een garagebox die open stond. Vermoedelijk kwamen de goederen uit deze garagebox.

Beide mannen zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De goederen zijn in beslag genomen.

De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van de spullen. De eigenaar van de garagebox wordt geïnformeerd.


Dronken achter het stuur

Hoorn – Op zaterdagmorgen kreeg de politie melding dat op het Kerkplein in Hoorn een auto zou rijden waarvan de bestuurder onder invloed van alcohol zou verkeren.

Ter plaatse trof de politie de auto aan. Achter het stuur zat een 37-jarige man uit Letland. De man kon niet meer recht op zijn benen staan en sprak met dubbele tong. Op straat weigerde hij mee te werken aan een blaastest. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Om goed met de man te kunnen praten, werd een tolk gewaarschuwd. Dit had achteraf weinig zin, omdat de verdachte de vrouwelijke tolk alleen maar uitschold en beledigde. Uiteindelijk weigerde de man ook mee te werken aan een ademanalyse. Uit onderzoek bleek vervolgens dat de man geen rijbewijs had, in 2018 al twee maal was gepakt voor het rijden onder invloed en dat zijn auto niet was verzekerd.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

%d bloggers liken dit: