Informatieavonden over verduurzamingsaanpak jaren 80 woning in Medemblik

De gemeente vindt het belangrijk om inwoners op weg te helpen bij het verduurzamen van hun woning en het besparen van energie. Speciaal voor het energiezuinig en comfortabel maken van woningen uit de jaren 80, heeft de gemeente in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket een stappenplan opgesteld. Dit plan beschrijft de stappen –groot en klein – die u kunt zetten voor het verduurzamen van uw woning.

Het stappenplan wordt uitgebreid behandeld op de informatieavonden die binnenkort worden gehouden. Tijdens deze bijeenkomsten komen ook de financiële mogelijkheden aan bod, zowel qua investering als besparing. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen, ook over uw eigen (specifieke) situatie.

Informatieavonden –De gemeente Medemblik organiseert in samenwerking met het Duurzaam Bouwloket drie (gratis toegankelijke) informatieavonden:

  • Dinsdagavond 12 maart, inloop 19:15, Café Stam in Wognum (Raadhuisstraat 3).
  • Maandagavond 18 maart, inloop 19:15, Cultureel Centrum De Schoof in Wervershoof (Kerkelaantje 1).
  • Donderdagavond 21 maart, inloop 19:15, Dorpshuis De Torenschouw in Opperdoes (Torenstraat 17).

Programma;

  • 19:15 uur – Inloop
  • 19:30 uur – Opening door wethouder Duurzaamheid Harry Nederpelt
  • 19:40 uur – Presentatie van het stappenplan voor een jaren 80 woning
  • 20:20 uur – Workshops over duurzaamheidsmaatregelen
  • 20:50 uur – Subsidies en leningen op het gebied van duurzaam verbouwen
  • 21:00 uur – Vragen en afsluiting

Aanmelden –U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar info@duurzaambouwloket.nl. Vermeld daarbij uw naam, adres en de gewenste datum. Bent u verhinderd, maar toch geïnteresseerd? Kijk dan opwww.duurzaambouwloket.nl/jaren80 om te zien welke stappen u kunt nemen om uw woning duurzamer te maken.

Aanbod lokale bedrijven – Tijdens de bijeenkomst wordt er een aanbod gepresenteerd van diverse duurzaamheidsmaatregelen.
Dit aanbod wordt in samenwerking met lokale bedrijven speciaal voor u aangeboden. Na afloop van de bijeenkomst kunt u vrijblijvend aangeven in welke maatregelen u eventueel geïnteresseerd bent.


Contact –Voor vragen of meer informatie over de informatieavonden kunt u contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket, per mail (info@duurzaambouwloket.nl) of telefonisch op 072 – 743 39 56.