Dorpsraad Andijk dient zienswijze in aangaande Airport Lelystad

lelystad vliegveldAndijk | APB – De Dorpsraad Andijk heeft een zienswijze ingediend aangaande de plannen van Lelystad Airport. De dorpsraad geeft daarin aan dat laagvliegende verkeersvliegtuigen boven het IJsselmeerdorp ongewenst zijn en de route meer naar het noorden verlegd moet worden.

De dorpsraad is niet tegen de uitbreiding van het vliegveld of tegen vliegverkeer met wel tegen de gekozen vliegroute. “Onzes inziens kan die noordelijker verlegd worden, over gebieden met nagenoeg geen woonkernen. Nu is het plan dat dit o.a. over Andijk zal gaan. Als de plannen doorgaan dan krijgen we hier vliegtuigen die slechts op een hoogte van circa 1.800 meter boven Andijk vliegen. Pas in de buurt van de Noordzeekust is men op de gewenste vlieghoogte. Dit betekent dat het vliegtuig accelereert – het moet klimmen – waardoor er sprake is van meer uitstoot en lawaai”, aldus een woordvoerder van de dorpsraad.

Naast de dorpsraad zijn er nog tal van anderen (organisaties en particulieren) die een zienswijze insturen. Wil je zelf ook een zienswijze (formeel protest) indienen maar weet je niet wat een goede tekst is mail dan naar de dorpsraad en je krijgt een voorbeeldbrief toegestuurd. Dat moet vandaag wel gebeuren want 21 februari sluit het termijn voor het insturen van zienswijzen naar het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Foto © Dorpsraad Andijk

Eén reactie

  1. Meer naar het noorden zal het vogel paradijs de kreupel verkloten.. Als je daar vliegt dan heb je grote kans op een aanvlieging met een vogel.
    Kortom Lelystad airport is een slecht idee.
    Als ze nu eens al die 5 a 600 kM vluchten van schiphol vervangen door trein dan heb je genoeg ruimt voor de vakantie vluchten en nog groei ook (en ja dit is een gokje)

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: