Advertenties

Inkomstenbelasting en Ouderenbonden

imageZoals elk jaar willen leden van de ouderenbonden u helpen met het invullen van uw belastingaangifte.

Bent u gepensioneerd en heeft u een verzamelinkomen tot € 35.000,- (als u alleenstaand bent) of tot € 50.000,- (als u gehuwd of samenwonend bent)? Dan kunt u als lid van een ouderenbond gebruikmaken van de belastinginvullers van onze ouderenbonden.

De belastinginvuller werkt op basis van vrijwilligheid. Wel zal de invuller gemaakte onkosten, zoals reis- , kopieer- en printkosten in rekening brengen. De vergoeding zal overigens nooit meer bedragen dan € 10,- per huishouden.

Medio januari/februari wordt de machtigingscodebrief automatisch verzonden aan burgers die vorig jaar ook gebruik hebben gemaakt van dergelijke code.
Deze code is nodig in de situatie dat de burger iemand anders wil machtigen voor het doen van de aangifte inkomstenbelasting.
De code wordt naar het huisadres gestuurd van de burger die hulp vraagt. Dus alleen voor diegenen die in 2018 ook een code hebben gehad. U moet voor elk jaar een nieuwe belastingcode hebben. Deze kan worden aangevraagd bij de belastingdienst 088 1236555. Binnen 5 dagen komt deze in een witte envelop bij u in de bus.

Jaarlijks helpen de gezamenlijke ouderenbonden zo’n 125.000 leden met het doen van de aangifte inkomstenbelasting. In meer dan 12.000 gevallen regelen wij huurtoeslag en meer dan 15.000 leden profiteren jaarlijks van zorgtoeslag. Dankzij de inzet van bijna 2.600 vrijwillige belastinginvullers, die hier in de eerste maanden van het jaar erg druk mee zijn.

Meer informatie bij Cisca Groeneveld, 0229 201519, of seniorenNKL@ziggo.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.