IVN: Vlaamse reus

image

Vlaamse reus

Niet alleen vogels, maar ook verloren, gewonde en verwaarloosde konijnen worden bij Vogel- en dierenopvang De Bonte Piet in Midwoud opgevangen en verzorgd. Andra Minnema van de Bonte Piet wil hier graag over komen vertellen bij IVN West-Friesland.

Op zondag 24 februari neemt ze een supergrote Vlaamse reus mee naar het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. Grote en kleine bezoekers kunnen tijdens de PowerPoint presentatie die om 14.00 uur start in de bovenzaal van het Streekbos Paviljoen alles te weten komen over de verzorging en leefwijze van konijnen.

Het opvangcentrum wil de herstelde, gezonde konijntjes een goeie plek geven. Toekomstige eigenaren worden geïnformeerd over de voeding, hygiëne en een goed verblijf. Het zijn actieve buitendieren, en soms moet er een bezoek aan de dierenarts worden gedaan. Vanwege zijn vriendelijke aard is een konijn een geschikt huisdier voor kinderen.

Foto: Uitgezet konijn in Streekbos: Toos Brink