KNMI: Code Geel – Kans op gladheid door sneeuw(resten) en bevriezing van natte weggedeelten

imageDe minimumtemperatuur ligt rond -2°C. Er staat een zwakke tot matige wind uit zuidoostelijke, later oostelijke richtingen. In het noordelijk kustgebied en op het IJsselmeer wordt de wind vrij krachtig.

Overdag blijft het bewolkt. De ochtend begint in het midden en zuiden op veel plaatsen met sneeuw. Deze sneeuwzone verplaatst zich in de loop van de ochtend naar het noorden en neemt daarbij in betekenis af. In totaal valt er in het noorden ca. 1 cm en 2-3 cm in het zuiden.

In de middag zijn er wolkenvelden waar lokaal nog lichte motregen uit valt. Met name in het zuidoosten is de zon ook even te zien. De middagtemperatuur loopt in het zuidoosten op tot ca. 5°C, in het noorden blijft de temperatuur net boven het vriespunt steken. De zwakke tot matige wind komt uit oostelijke richtingen. In de ochtend staat in het Waddengebied nog een vrij krachtige oostenwind.

Vrijdagavond en in de nacht naar zaterdag zijn er wolkenvelden, maar ook enkele opklaringen. Nog steeds is het plaatselijk glad door bevriezing van natte weggedeelten en door sneeuwresten. Lokaal kan nog wat lichte regen of (natte) sneeuw vallen en het is nog onzeker of een gebied met sneeuw en kans op ijzel boven Duitsland het oosten van het land schampt. Verder wordt het nevelig en ontstaat hier en daar mist. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt, in het oosten en zuidoosten kan het -3°C worden. De zwakke tot matige wind draait geleidelijk naar noord tot noordoost.

Zaterdag overdag overheerst de bewolking en kan er hier en daar nog wat lichte regen of natte sneeuw vallen. De middagtemperatuur loopt uiteen van iets boven het vriespunt in het oosten tot 5°C in het westen en zuidwesten van het land. De zwakke tot matige wind draait in de loop van de dag naar noordwest. (Bron: KNMI)

%d bloggers liken dit: