Beethoven in de Bonifacius

Nederland, Breukelen, 01-02-2016
Ramon van Engelenhoven: In 2012 won hij in het Concertgebouw te Amsterdam de eerste prijs bij het Internationaal Steinway Pianoconcours in de leeftijdscategorie 14 t/m 16 jaar. Hierna mocht hij Nederland vertegenwoordigen tijdens het Internationaal Steinway Festival 2012 in Hamburg, met als hoogtepunt een optreden in de Laeiszhalle. In 2013 won hij de eerste prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in de categorie 15 t/m 19 jaar, momenteel zit Ramon in het eerste jaar van zijn bachelorstudie bij Frank Peters aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast volgt hij sinds 2009 met regelmaat lessen bij Wibi Soerjadi. Hij heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Jan Wijn, Igor Roma en Mikhail Voskresensky, portret
Foto: Duco de VriesimageMEDEMBLIK – Zaterdagavond 2 februari wordt het genieten in de Bonifaciuskerk in Medemblik van de klanken van de 6de symfonie (Pastorale) en het 5de Pianoconcert (Keizersconcert) van BEETHOVEN uitgevoerd door een professioneel orkest o.l.v. Jan Laan en de Medemblikker concertpianist RAMON VAN ENGELENHOVEN. Met de hulp van diverse genereuze donateurs via de crowdfundingsactie van hetluktons.nl is het de Stichting Bonifaciuskerk Medemblik mogelijk gemaakt om dit concert met weergaloos mooie muziek te organiseren.

Pastorale van Beethoven
Deze 6de symfonie van Beethoven, de Pastorale, beeldt een verhaal uit van een boerenfeestje dat door een onweer onderbroken wordt. Het natuurgeweld van een razende storm komt overweldigend over en het “lied”van de herder in het laatste deel is één van de indrukwekkendste finales van Beethoven’s symfonieën.

Beethoven’s 5de Pianoconcert
Dit zgn. Keizersconcert is het laatste Pianoconcert van Beethoven … dit keer met een “Rapsodische uitbarsting”waarbij de piano vrijwel onmiddellijk meedoet. Het is het meest gespeelde en opgenomen concert van deze virtuoze componist met mooie contrasten tussen luide en dromerige, intiemere passages. Een fenomenaal werk!

Foto’s aangeleverd Stichting Bonifaciuskerk Mdemblik

%d bloggers liken dit: