Advertenties

Lezingavond Bijen bij ziek en zeer

image

Lezingavond Bijen bij ziek en zeer

Woensdag 16 januari zal er om 20.00 uur een lezing met fotopresentatie worden gegeven over bijen en gezondheidsproducten door imker Theo Koelman. Plaats van presentatie is de IVN bovenzaal in het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. Entree is gratis maar een vrijwillige bijdrage is gewenst. Aanmelden vooraf via www.ivn-westfriesland.nl/activiteiten/

Geneeskrachtige bijensteken?

Bijen zijn bloemvast en maken duizenden vluchten voor één pot honing die dan b.v. klaver-, koolzaad-, linde- of heidehoning kan zijn. Voor de fruitbomen zijn ze onmisbaar en van groot economisch belang. Dit is bij de meeste mensen bekend. Maar er is nog een ander facet aan bijen die niet zo vaak wordt belicht: de medicinale werking van bijenproducten op het menselijk lichaam. Vooral de homeopathische kant van producten zoals propolis (stuifmeelkorrels) die veel wordt gebruikt bij ontstekingen. Een bij steekt alleen als ze zich bedreigd voelen. Sommige mensen zijn allergisch voor bijensteken maar het gedoceerde gif kan bij reumatische ziekten ook klachten verminderen. Hoe wonderlijk kan het zijn…

Fotobijlage: Bij en bijenraat Toos Brink

image

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.