Burgemeester Streng: ‘Absoluut onacceptabel dat hulpverleners werden bekogeld’

image
Burgemeester Frank Streng van de gemeente Medemblik spreekt zijn afschuw uit over omstanders die op nieuwjaarsdag in Opperdoes hulpverleners hebben bekogeld met vuurwerk.

“Het is absoluut onacceptabel dat onze hulpverleners te maken krijgen met dit soort gedrag. Zij doen hun werk en nemen een risico om onze openbare veiligheid te waarborgen. Vanuit dat oogpunt zou er een respectvolle en dankbare houding naar onze veiligheidsdiensten moeten zijn. Helaas is die in deze situatie ver te zoeken geweest. Ik heb respect voor het bestaan van lokale tradities, maar deze mogen nooit ten koste gaan van de veiligheid van anderen. Je blijft met je handen af van hulpverleners, altijd en overal. Ook in Opperdoes”, aldus de burgemeester.

imageStrafrechtelijk onderzoek
De gemeente heeft op oudejaarsdag meerdere malen de hulpdiensten naar Opperdoes moeten sturen. Daarbij zijn met zogeheten bodycams videobeelden gemaakt. Ook belandden er beelden van het incident op internet. Hierop is duidelijk te zien dat er vuurwerk richting hulpverleners wordt gegooid. Naar aanleiding van het incident is de gemeente in overleg met politie en brandweer. “We zullen kijken of er mogelijkheden zijn voor een strafrechtelijk onderzoek. Dit incident wordt zeker meegenomen in de evaluatie en heeft ongetwijfeld consequenties voor de aanpak voor volgend jaar.”

Beelden: Dumpert – Een filmpje van het incident is te zien op Dumpert

%d bloggers liken dit: