Derde ongeval sinds aanpassing kruispunt Ged. Laanweg-Kadijkweg

image
Andijk – Op het onlangs aangepaste kruispunt Ged. Laanweg-Kadijkweg heeft gisterenmiddag (eerste kerstdag) rond de klok van 14:20 uur weer een aanrijding plaatsgevonden. Daarbij raakte een van de twee auto’s te water. Er zou sprake zijn van een voorrangsfout.

Volgens het Noordhollands Dagblad is dit het derde ongeval in de maand december op dit kruispunt,

De betrokken automobilisten moesten worden behandeld door ambulancepersoneel.

https://platform.twitter.com/widgets.js

Het kruispunt is onlangs nog geheel aangepast door de wegbeheerder, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Het kruispunt zou volgens het hoogheemraadschap nu veiliger zijn dan voorheen.

Sinds de verkaveling in de tweede helft van de jaren 70 van de vorige eeuw is dit het beruchtste kruispunt van de polder Het Grootslag. De dorpsraad heeft sinds haar oprichting in 2010 de wegbeheerder erop gewezen dat de destijds genomen maatregelen – maar ie onlangs werden toegepast – niet afdoende zijn.

“We hebben het hoogheemraadschap er telkens op gewezen dat een rotonde dé oplossing is om een eind te maken aan de tientallen ongevallen die zich daar hebben voor gedaan sinds de verkaveling. Naast vele gewonden waren er ook dodelijke slachtoffers te betreuren door de jaren heen. Als een rotonde niet mogelijk is dan zou een van de aansluitingen van de Kadijkweg op het kruispunt moeten worden verlegd, zoals dat ook het geval is op de Veilingweg-Grootslagweg/Haling. Deze voorstellen zijn telkens afgewezen door het hoogheemraadschap, aldus Gerrit van Keulen van de Dorpsraad Andijk. “Nu is er voor tonnen het kruispunt aangepast en we zitten nu al op het derde ongeval!”

Foto kruispunt Kadijkweg – Ged. Laanweg: Google Streetview

%d bloggers liken dit: