31% van bedrijven in West-Friesland en Kop van Noord-Holland kampt met personeelstekort

image

Van de zes regio’s met het grootste personeelstekort hadden de Zaanstreek en Alkmaar en omgeving aan het begin van het vierde kwartaal 2018 de ernstigste krapte. In deze twee regio’s geven vooral de bedrijven in de maakindustrie aan dat ze belemmerd worden door een tekort aan personeel. 

In de Kop van Noord-Holland en West-Friesland is het personeelstekort het grootst in de bedrijfstakken vervoer en opslag en verhuur en overige zakelijke dienstverlening. Meer dan de helft van de bedrijven in deze bedrijfstakken heeft een personeelstekort. Dit blijkt uit cijfers van het CBS, Centraal Bureau voor de Statistiek

Verwachtingen personeelssterkte 2019

Per saldo 17 procent van de niet-financiële bedrijven verwacht dat de personeelssterkte in 2019 zal toenemen. Het meest optimistisch zijn de bedrijven in de regio Midden-Limburg, waar per saldo 30 procent van de bedrijven het personeelsbestand denkt uit te breiden. Ook in de regio’s Veluwe (28 procent) en de Achterhoek (25 procent) verwachten relatief veel bedrijven in 2019 meer personeel te hebben.

In Alkmaar en omgeving en de Zaanstreek, de twee regio’s waar de grootste groep bedrijven een personeelstekort ervaart (36 en 34 procent), verwacht per saldo ongeveer 16 procent in 2019 meer personeel te zullen aannemen.

%d bloggers liken dit: