Boost voor keramische membraantechnologie – Intensievere samenwerking tussen PWNT en METAWATER

image
Mr. Yasushi Nakamura, President en CEO van METAWATER Co., Ltd, en Joke Cuperus, CEO van PWN en PWNT (interim), tekenen de overeenkomst voor intensievere samenwerking.


Andijk – Nederlandse watertechnologiespecialist PWNT, volledige dochter van het Noord-Hollandse drinkwaterbedrijf PWN, en de Japanse keramische membraanspecialist METAWATER hebben een overeenkomst getekend om de bestaande samenwerkingsverbanden te verdiepen om de ontwikkeling en het gebruik van watertechnologieën op basis van keramische membranen te stimuleren.

Joke Cuperus, CEO van PWN en interim CEO van PWNT: “PWNT gelooft sterk in het gebruik van keramische membraantechnologieën voor de toekomst van waterzuivering en is ervan overtuigd dat onze intensievere samenwerking met METAWATER voordelen voor meer klanten en het milieu oplevert door het leveren van schoon, duurzaam geproduceerd drinkwater.”

Yasushi Nakamura, CEO van METAWATER: “METAWATER is van mening dat deze overeenkomst een resultaat is van onze langdurige vertrouwensrelatie. Ook al kost het soms wat tijd, we zullen doorgaan met de oprichting van een nieuwe businessformatie. Ik ben ervan overtuigd dat onze samenwerking tot grote successen zal leiden. ”

image
Senior management van METAWATER, PWN, PWNT, raad van commissarissen van PWN en overheidsvertegenwoordigers van de Provincie Noord-Holland zijn getuige van de ondertekeningsceremonie


 

Succesvolle samenwerking
De twee bedrijven hebben al succesvol samengewerkt aan CeraMac®-fabrieken zoals de Andijk III-fabriek van PWN, Choa Chu Kang Waterworks van PUB in Singapore, de Mayflower-fabriek South West Water in het Verenigd Koninkrijk en de Sonnenberg-fabriek ewl energie wasser luzern, Zwitserland. Voortbouwend op deze succesvolle casestudies hebben PWNT en METAWATER een overeenkomst getekend voor bredere samenwerking op het gebied van watertechnologie-ontwikkeling met een specifieke focus om samen in de Verenigde Staten een project te ontwikkelen op het gebied van keramische membraanfiltratie.

Keramische membranen
Systemen op basis van keramische membranen, ontwikkeld door PWNT, bekend als CeraMac®, hebben het voordeel van een lange levensduur van meer dan 20 jaar, zeer kleine footprint, zeer lage levenscycluskosten, hoge productiviteit van meer dan 97% en een lage impact op het milieu. De keramische membranen van METWATER zijn zeer robuust, waardoor het gebruik van sterke chemicaliën en terugspoelsnelheden mogelijk is om aangroei te voorkomen en waarvan bewezen is dat ze gedurende meer dan 20 jaar onafgebroken worden gebruikt zonder breuk, met het potentieel voor een onbeperkte levensduur.

%d bloggers liken dit: