OVW Café 13 december: presentatie WerkBij Westfriesland Maak uw bedrijf zichtbaar en houd regionaal talent binnenboord

image

WerkBij Westfriesland is een project dat als doel heeft om talenten en bedrijven uit West-Friesland met elkaar te verbinden. Het klinkt heel mooi en dat is het ook. Tijdens het OVW café op donderdag 13 december in Wervershoof vertelt Michiel Martens er alles over. Over de kansen voor de ondernemer, voor werkzoekenden in het algemeen en de jeugd in de regio in het bijzonder.

West-Friesland is een regio met een grote diversiteit aan mooie, interessante en innovatieve bedrijven die op zoek zijn naar nieuw talent. Westfriese jongeren werken aan hun toekomst, maar zijn zich onvoldoende bewust van de mogelijkheden die Westfriese bedrijven te bieden hebben. Bedrijven en jongeren vinden elkaar onvoldoende. Een gemiste kans!

Zichtbaarheid

Michiel Martens: “Bedrijven in West-Friesland zijn heel goed in wat ze doen, maar de zichtbaarheid op de arbeidsmarkt laat te wensen over. Dat maakt dat veel regiogenoten kiezen voor een baan in de randstad. Elke dag staan zij in de file of ze stappen in een overvolle trein en gaan voorbij aan alle kansen die er zijn, dichtbij huis. Met WerkBij Westfriesland maken we de regio krachtiger en brengen we werkzoekenden en bedrijven bij elkaar. Zo houden wij regionaal talent binnen de grenzen van West-Friesland.”

Het talent van morgen

De zoektocht naar gekwalificeerd personeel wordt steeds moeilijker. Er is tegenwoordig veel meer nodig dan het plaatsen van een advertentie; verbinding met de talenten van vandaag en morgen is noodzakelijk. Om hen te bereiken heeft WerkBij Westfriesland een online platform en bieden zij educatie en ‘live’ contactmomenten, op school en bij de bedrijven zelf. Zo maken jongeren al in een vroeg stadium kennis met het regionale werkveld en leren de bedrijven hoe zij actief en zichtbaar kunnen zijn op de arbeidsmarkt.

Arbeidsmarktcommunicatie

Michiel Martens: “Leden van WerkBij kunnen zichzelf presenteren, online, tijdens open dagen, projecten, gastcolleges en events. Daarnaast organiseren we workshops over onder andere arbeidsmarktcommunicatie. Het is belangrijk dat je laat zien waarom het zo leuk is om bij jou te werken en daarvoor de juiste kanalen kiest.”

WerkBij West-Friesland is een initiatief van de zeven Westfriese gemeenten. Belangrijk is dat ondernemers actief deelnemen aan het project. Kom naar het ondernemerscafé en ontdek wat WerkBij Westfriesland te bieden heeft. Ook jongeren en werkzoekenden zijn van harte welkom.

Presentatie en netwerken
Het OVW Café start om 18.00 uur in ’t Fortuin aan de Dorpsstraat 190 te Wervershoof. Bent u geen lid van de ondernemersvereniging, maar wel geïnteresseerd? Kom vrijblijvend kennismaken. Naast de presentatie is er volop ruimte voor vrij netwerken en kunt u genieten van het buffet. Graag tot ziens!

Café Restaurant ’t Fortuin, Dorpsstraat 190, 1693 AK Wervershoof – www.ovw.nl

%d bloggers liken dit: