Werkgroep Toegankelijkheid: Brievenbus Proserpinestraat blijft

image
De brievenbus op de hoek van de Proserpinestraat en de Murillolaan in Andijk blijft. Aanvankelijk stond de brievenbus op de nominatie om te worden verwijderd door Postnl. Het postbedrijf verzocht de Gemeentelijke Werkgroep Toegankelijkheid Medemblik (GWTM) advies uit te brengen of het voornemen wel verantwoord is met het oog op de samenstelling van de bewoners van de wijk.

GWTM plaatste een oproep en onderzocht de reacties. Aan de hand van dit onderzoek adviseerde de werkgroep Postnl de brievenbus niet weg te halen.

Postnl saneert door heel het land het aantal brievenbussen. Het afnemend aantal ter post bezorgde brieven is door de jaren heen aanzienlijk gedaald. Met de stijgende (loon)kosten, toenemende concurrentie en het toenemend gebruik van emails in plaats van brieven zoekt het bedrijf het o.a. in het uitdunnen van het aantal brievenbussen.

Foto Google Streetview

%d bloggers liken dit: