Pakjesfabriek Sinterklaas in Stoommachinemuseum

Naamvermelding fotograaf Robert Gieling 4

Pakjesfabriek Sinterklaas in Stoommachinemuseum

Medemblik – Sinterklaas heeft een deel van zijn cadeautjes opgeslagen in het Stoommachinemuseum. Het museum is doordeweeks gesloten zodat de Pieten in alle rust de geschenken in kunnen pakken. Tijdens het weekend (24 en 25 november en 1 en 2 december) is de Medemblikker Pakjesfabriek aan Oosterdijk 4 wel geopend voor publiek.

Doe de Pakjesspeurtocht en ontvang een StoomPieten-diploma met wat lekkers. De speurtocht kost, net als de reguliere speurtocht die ook verkrijgbaar is, 2,50 euro. Hierbij is een esbitblokje inbegrepen waarop de miniatuurstoommachines kunnen draaien.

In het museum-knutselatelier liggen Sinterklaaskleurplaten en kleurtjes klaar. Hier mag iets moois voor de goedheiligman gemaakt worden. Op zaterdagochtend 24 november zijn er Zwarte Pieten in het museum.

Bakker Bes bakt zondag 2 december van 11 tot 16 uur pepernoten met jeugdige bakkers. Uiteraard mogen de deelnemers pepernoten mee naar huis nemen.

Op deze eerste zondag van december wordt er vanaf 12 uur tevens op ieder heel uur een Sinterklaasverhaal voorgelezen.

Omdat de Pieten doordeweeks zo hard werken is de ketel niet opgestookt en kan het fris zijn in de Pakjesfabriek.

Openingstijden Pakjesfabriek Stoommachinemuseum: 10 tot 16 uur. Kinderen betalen 5 euro, volwassen 7,50 euro en Museumkaarthouders mogen gratis naar binnen. Vind het volledige activiteitenprogramma op www.stoommachinemuseum.nl

Foto’s © Robert Gieling.

Naamvermelding fotograaf Robert Gieling 2Naamvermelding fotograaf Robert Gieling 3Naamvermelding fotograaf Robert Gieling 1

%d bloggers liken dit: