Advertenties

Uilenwijsheid

image
Uilenspecialist Luc Smit geeft op zondag 25 november voor volwassenen en kinderen een luister/doemiddag over kerk- en steenuilen. Van 14.00 – 15.00 uur geeft hij een foto/lezing over (kerk)uilen bij IVN in de bovenzaal van het Streekbos Paviljoen. Van 15.00-16.00 uur mogen de deelnemers uilenballen uitpluizen. Neem een pincet en tandenborstel mee voor dit boeiende klusje: peuteren en botjes tellen. Uilen eten hun prooi (vooral muizen) met huid en haar op. De onverteerbare resten, zoals botjes en haar, worden weer uitgebraakt in de vorm van een reukloos balletje.

De kerkuil staat op de ‘rode lijst’ dat wil zeggen, dat deze uil door het LNV (Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) is aangewezen als soort die extra aandacht en bescherming verdient.

Luc Smit houdt zich intensief bezig met Kerk- en Steenuilen, d.w.z. het ophangen en controleren van nestkasten en het ringen van de jonge vogels. Het verzamelen van gegevens om meer inzicht te krijgen in het uilenleven is een van zijn taken. Door voorlichting wil hij het publiek meer kennis over deze kwetsbare muizeneters geven.

Foto jonge Kerkuil: geboren in het wild en geringd op een boerderij in Wieringen – Luc Smit

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.