Advertenties

Servan Ott Fotografie: Roodborst

Servan Ott Fotografie -- Natuurfotografie en Trouwfotografie-1291
De tijd dat de roodborst gemakkelijker te benaderen is is weer begonnen. Nieuwsgierig van aard en trots hoe ze zich gedragen en zich laten horen met hun prachtige lied. Wanneer door takken heen (of met obstakels die voor het scherpstelpunt liggen van de lens) wordt gefotografeerd, wordt veel van de dichtbije omgeving blur. Wat een mooi effect kan geven met het onderwerp wat eruit springt en mooie ‘kleuren pastels’ kunnen ontstaan. 

De roodborstjes die vanaf november en in de winter te zien zijn, zijn vaak soortgenoten uit het Noorden en Oosten, waar onze broedvogels naar het Zuiden trekken tot Spanje en Portugal. De Noordelijke vogels zijn minder mensen gewend en o.a. daardoor zijn ze ook wat tammer.

Foto 1: f/7.1, ISO 1000, 1/20 sec.

Foto 2: f/7.1, ISO 1000, 1/400 sec.

Een keer deelnemen aan een natuurfotografie workshop of wandeling?

Servan Ott Fotografie - Natuurfotografie en Trouwfotografie-1315

Advertenties