Advertenties

Sint Nicolaas arriveert op zaterdag 17 november in Hoorn

image
Zaterdag 17 november is een dag die u en uw kinderen absoluut vrij moeten houden. Op uitnodiging van het ondernemend Hoorn, de gemeente Hoorn en Kinderopvang Berend Botje meert de stoomboot van Sint Nicolaas af in de haven van Hoorn. Vergezeld van tientallen pieten, de hoofdpiet, de schimmel en natuurlijk beladen met duizenden pakjes en pepernoten zal de Goedheiligman welkom worden geheten door burgemeester Jan van Nieuwenburg en Berend Botje Kinderburgemeester Manou en de vele duizenden kinderen die naar de haven toe komen.

Programma:
Vanaf het podium op de Oude Doelenkade wordt een programma door Marinus van Hoorn verzorgd en als alles goed gaat zal Sint Nicolaas rond half twaalf de haven binnen varen en uitgebreid de tijd nemen om de kinderen te begroeten. Daarna volgt een optocht door de binnenstad met een aantal stops.

Vanaf 11.45 uur start een programma op de Roode Steen waar Sint rond 12.30 uur van zijn paard stapt om even deel te nemen aan een geweldige welkomstceremonie en de prijsuitreiking van de Berend Botje Knutselwedstrijd. Daarna volgt een rondgang door de stad en is er rond 14.00 uur een afsluitend programma op de Roode Steen met de prijsuitreiking voor het mooist verklede sintje of pietje.
De feestelijke optocht wordt muzikaal begeleid door Show Band Hoorn en een Caribische pietenbrassband.

Verkleedwedstrijd en Berend Botje Knutselwedstrijd:
Om de stoet extra gezellig te maken heeft de Sint maar liefst twee wedstrijden uitgeschreven. Het kind dat het mooist is verkleed als Sint of Piet maakt kans op een mooie prijs.

Sinterklaas heeft speciale Spionpieten aangesteld die in de gaten houden wie een prijs zou kunnen winnen. Potentiële winnaars worden uitgenodigd voor de prijsuitreiking op het podium na afloop van de rondrit, daar wordt de uiteindelijke winnaar bekend gemaakt.

Tot slot…
Sint Nicolaas wil de Gemeente Hoorn en Kinderopvang Berend Botje heel hartelijk bedanken voor de bijdragen in de kosten van het evenement, evenals DEEN Supermarkten die het strooigoed gratis heeft geleverd.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.