Advertenties

Herfstconcert bij u in de straat…

20181017_165125

20181017_165125
Het is weer bladblazerstijd, traditioneel wordt in de herfst van gemeentewege in de woonwijken ‘bladblazersconcerten’ gehouden. Dagenlang worden losliggende bladeren tot een hoop bijeen geblazen in de hoop dat de wind ze niet weer uiteen blaast, om ze vervolgens af te voeren naar een centraal liggende bladhoop waar het blad wordt gecomposteerd.

Men hoeft niet de deur uit om een concert van jankende bladblazermotoren bij te wonen, het gebeurt bij u in de straat, …voor de deur. De concerten duren totdat de straatgoten bladvrij zijn.

image

Burgers gezocht


imageBurgers kunnen ook meedoen aan deze concerten. Wie een beetje kennis heeft van het bespelen van een bezem en een groene bak heeft kan al meedoen aan de prelude (voorspel) van een concert.

Zet de groene bak op een plek ergens op de stoep of straat (pas op voor het verkeer) en door met de bezem de bladeren richting die groene bak te vegen en ze bij de groene bak ín de groene bak te doen maakt dat het op deze manier aangeveegde stuk straat bladvrij wordt! Men wordt aangeraden de deksel van de groene bak wel even open te zetten voordat de bladeren erin gaan!

Je ziet het de wonderen zijn Andijk niet uit! Het kan bij jou in de straat gebeuren!

Advertenties