F16 op ruim 300 meter boven Andijk

image
Onder de veelzeggende callsign ‘Murder01’ vloog rond de klok van 1310 h LT een SABCA F16AM Fighting Falcon (F-16) van de Koninklijke Luchtmacht op iets meer dan 300 meter hoogte en met een snelheid van circa 850 km/h vanuit het oostnoordoosten over Andijk richting de Noordzee om ter hoogte van de haven van IJmuiden en ettelijke kilometers uit de kust te dalen naar 30 meter boven de zeespiegel.

image

Vervolgens vloog het richting Zeeland waar het korte tijd van de radar verdween. om vervolgens weer op te duiken boven het Hollands Diep (1330 hr LT), aldus AVC.

Vrijwel in een rechte lijn vloog het toestel vervolgens richting het oosten waar ter hoogte van Oud-Empel (ten noordoosten van ‘s Hertogenbosch) twee Apache-helikopters het toestel kennelijk opwachtten omdat het daar van de radar verdween.

image

Foto’s F-16 en Apache-heli Defensie

Met dank aan AVC.
AAA LOGO AVC OPEN