Twee aanhoudingen in Enkhuizen na onderzoek witwassen | Waarschuwingsschot voor nepwapen

Enkhuizen – Een 38-jarige man en 37-jarige vrouw uit de gemeente Enkhuizen zijn op dinsdag 9 oktober aangehouden op verdenking van witwassen. Meerdere spullen, waaronder drie auto’s, een luxe boot, cashgeld en de boekhouding werden in beslag genomen. Ook is beslag gelegd op vijf panden, en een appartement in Spanje.

aanhoudingen in witwasonderzoek
Foto Politie

Lokale signalen

De politie ontving eerder dit jaar signalen dat een 38-jarige man zich bezig zou houden met illegale activiteiten. Een onderzoek van financiële experts van de politie leidde tot een doorzoeking van de woning en een aantal loodsen van de verdachte. Daar werd een geldbedrag van 15.000 euro, en een luxe boot aangetroffen. Het papierwerk, dat in beslag is genomen, waaronder de boekhouding is voor het verdere witwasonderzoek van belang. De vrouw en de man zitten vast onder beperkende voorwaarden.

RIEC samenwerking

De actie vond plaats onder de vlag van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC) en onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. De naleving van wet- en regelgeving geldt voor alle inwoners en ondernemers in de gemeente Enkhuizen. Gemeente, politie, Openbaar Ministerie en Belastingdienst werken onder het RIEC Noord-Holland intensief samen om onregelmatigheden en ondermijning aan te pakken. Veiligheid, leefbaarheid en een gezond ondernemingsklimaat hebben prioriteit en misstanden worden niet getolereerd.

Waarschuwingsschot voor nepwapen

Alkmaar – Op donderdagmorgen hield de politie een 38-jarige Alkmaarder aan wegens bedreiging en het voorhanden hebben van een (vuur)wapen.

Omstreeks 01.05 uur kreeg de politie melding vanuit een horecabedrijf in het centrum van Alkmaar dat een man in het café was die bezoekers had gedreigd met een vuurwapen.  De man was inmiddels vetrokken, maar kon door de politie getraceerd worden naar een woning aan de Ravelijn.

Door het raam kon de politie de man in de woning zien. Hij had een vuurwapen in zijn hand. Toen de man even later naar buiten kwam, loste de politie een waarschuwingsschot. De man reageerde echter nergens op. Hij kon evenwel door enkele politiemensen worden overmeesterd.

De man verklaarde later, dat het om een nepwapen ging. Deze was naar zijn zeggen in de woning achtergebleven. Het wapen werd teruggevonden. Het ging vermoedelijk om een gasdrukwapen, een model van een echt vuurwapen.

De politie onderzoek de zaak. Het wapen werd in beslag genomen.

%d bloggers liken dit: