Info-avond Dorpsraad Andijk: Alcohol- en Drugspreventie, Donkere Dagen Offensief en Hardrijden in Andijk

DRA POST 8 NOVEMBER

Andijk | APB – De Dorpsraad Andijk organiseert in samenwerking met de Politie en LINK-Projecten op donderdag 8 november a.s. een informatieavond voor belangstellenden over alcohol- en drugspreventie jongeren, Donkere Dagen-offensief en Hardrijden in Andijk.

imageAlcohol- en Drugspreventie
Als je jong bent, kan je via vrienden in contact komen met Alcohol en Drugs. Er zijn jongeren die het leuk vinden om te experimenteren, het is gezellig, het hoort erbij, je blijft langer wakker etc. Maar wat kunnen nu gevolgen zijn als het gebruik anders uitpakt dan je had verwacht? Is het misschien beter om voorbereid te zijn als je mogelijk toch iets wilt experimenteren? Wil je weten hoe je bepaalde drugs het veiligst kan gebruiken? Of laat je je vrienden dat vertellen? Of wil je misschien hulp? Hoe en waar kan je vertrouwelijk hulp vragen? Jongerenwerker Ronald Hein heeft een koffer mee en kan je veel vertellen.

Meer informatie over 'Huub Essen'Donkere Dagenoffensief
In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. Tijdens het Donkere Dagen Offensief zet de politie in deze periode, oktober tot maart, extra maatregelen in tegen woning- en auto-inbraken, overvallen en straatroven door onder andere controles uit te voeren. Maar wat kunt u doen? Hoe kun je de kans op inbraak voorkomen? Wijkagent Huub Essen gaat in op de mogelijkheden die er zijn.

imageHardrijden in Andijk
De dorpsraad ontving de afgelopen weken tientallen klachten over te hard rijden in het dorp: Dijkweg, Kleingouw, Meilag, Meander, Flamingolaan, Middenweg, Dijkgraaf Grootweg, Kokkel en de Horn zijn de straatnamen die genoemd worden in de schriftelijke klachten die de dorpsraad ontving. Wat zijn de oplossingen? Wat kan er gedaan worden? Wim Floor en Gerrit van Keulen van de dorpsraad en wijkagent Huub van Essen gaan op deze vaak gehoorde klacht in.

ROLSTOEL GROENDe avond is voor voor iedereen toegankelijk, het eerste kopje koffie word je aangeboden door de dorpsraad. De avond begint om 1930 uur.

Dorpshuis Centrum is goed rolstoeltoegankelijk!

%d bloggers liken dit: