Wegen ‘N23 Westfrisiaweg’ open op 30 november

De nieuwe wegverbinding tussen Alkmaar en Enkhuizen (project N23 Westfrisiaweg) gaat op 30 november open. Het gaat om de wegen waaraan de provincie Noord-Holland bouwt: de N194 (oostelijke randweg Alkmaar N242-A7 Avenhorn) en de N307 (Hoorn Noord – Enkhuizen).image

De werkzaamheden gaan zo snel dat het laatste deel, het viaduct bij de A7 in Hoorn, op vrijdag 30 november wordt geopend voor het verkeer door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit). 

Luchtfoto N23 aansluiting A7 Hoorn Noord

“West-Friesland krijgt hiermee 2 fraaie nieuwe provinciale wegen. De nieuwe N194 en N307 verbeteren de doorstroming, verhogen de veiligheid voor alle verkeersdeelnemers en bieden kansen op economische groei. We zijn er trots op dat we er samen met de inwoners, bedrijven, partners in West-Friesland en onze opdrachtnemer Heijmans in geslaagd zijn het tempo sinds de hervatting van de werkzaamheden begin 2017 hoog te houden. Daardoor kunnen we op 30 november het laatste gedeelte van de aanleg openstellen”, aldus gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit) van de provincie Noord-Holland.

Nadere informatie over de planning en de openstellingen is te vinden op de projectpagina N23 Westfrisiaweg of op de Facebook-pagina van het project.

Luchtfoto: Provincie Noord-Holland
Illustratie © CAPAND

%d bloggers liken dit: