Post.nl gaat aantal brievenbussen verwijderen uit de gemeente Medemblik – Werkgroep Toegankelijkheid brengt op verzoek advies uit

AVC Beeld 2018-05 10803 
De Gemeentelijke Werkgroep Toegankelijkheid Medemblik (GWTM) is gevraagd advies uit te brengen aan Post.nl aangaande het al dan niet verwijderen van brievenbussen in het postcodegebied van de gemeente Medemblik. Vorige week vrijdag is er een bijeenkomst geweest in Hoorn over het ‘brievenbussenbeleid’ van Post.nl, GWTM was daarbij aanwezig.

embleem-gwt-medemblik_thumbDoor het teruglopen van het aantal brieven dat in brievenbussen wordt gedeponeerd voelt Post.nl zich genoodzaakt het aantal brievenbussen drastisch uit te dunnen. Voor de gemeente Medemblik geldt dat er 18 brievenbussen op de lijst staan om te worden verwijderd. Post.nl heeft de werkgroep gevraagd om aan te geven of dit ook mogelijk is of dat er in de nabije omgeving van de brievenbussen die verwijderd worden er relatief veel mensen wonen die op leeftijd zijn of een beperking hebben.

GWTM kan nog bij Post.nl aangeven welke brievenbussen dan móeten blijven staan. Dat moet wel gemotiveerd worden aangegeven. Een reden is bijvoorbeeld dat in de wijk waar nu een brievenbus staat en die op de nominatie staat verwijderd te worden, relatief veel ouderen wonen en/of mensen met een beperking.

Welke brievenbussen worden zo mogelijk verwijderd?

In Andijk gaat het om:

 • – Middenweg 4
 • – De Weet 7
 • – Klamptweid 78
 • – Dijkweg 93
 • – Proserpinestraat 2

In de stad Medemblik

 • – Oosterhaven 30
 • – Bagijnhof 10
 • – Schuitevoerderslaan 1A
 • – Vouter 59

Wervershoof

 • – Europasingel 38
 • – Europasingel 35
 • – Dorpsstraat 250

Wognum

 • – Postgalei 36
 • – Ringbalk 34

Twisk

 • – Dorpsweg 57

Hauwert

 • – Hauwert 53

Opperdoes

 • – Torenstraat 2

Oostwoud

 • – Dorpsstraat 94

Is u van mening dat in uw wijk of buurt relatief veel oudere mensen wonen en/of mensen met een beperking schrijf dan naar de Gemeentelijke Werkgroep Toegankelijkheid Medemblik een mail of een brief waarin u aangeeft dat de brievenbus bij u in de buurt moet blijven staan. Geef daarbij aan om welke brievenbus het gaat (zie rijtje) en vooral waarom u dat vindt.

U kunt mailen naar: gwtmedemblik@gmail.com of schrijven naar GWT Medemblik, Witte Valkstraat 12, 1619 XN Andijk. Vergeet niet uw eigen contactgegevens in de mail of brief te vermelden! U kunt tot 14 oktober hierop reageren.

2 Reacties

 1. MIddenweg 4 begrijp ik, dijkweg 93 niet

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: